Tek.no

Nyhet

Forskere har laget en telefon som spiller musikk når du bøyer den

Den fleksible skjermteknologien når nye høyder.

Queen's University
21 Okt 2016 08:00

De skikkelig fleksible skjermene har ennå ikke gjort sitt inntog på markedet, selv om en en del prototyper allerede er vist frem, noe som kanskje har sammenheng med at man ikke helt vet hva de skal brukes til. Forskere leker imidlertid videre med nye anvendelser, og nå har det kommet enda en.

Som blant andre Slashgear har fått med seg har forskere ved Queen's University i Canada laget en prototype på en svært bøyelig mobil som kan spille musikk, av alle ting. Mobilen har fått navnet WhammyPhone.

Simulerer gitarer og fioliner

Forskerne selv kaller innretningen verdens første musikkinstrument for en fleksibel telefon, men det er altså telefonen som er instrumentet. Nærmere bestemt brukes de fleksible egenskapene til å manipulere lyd på ulike måter ved hjelp av en innebygget «bøyningssensor», som utviklerne kaller det.

Queen's University

Bøyingen kan blant annet brukes til å simulere bøyingen av en streng på en virtuell gitar, eller til å simulere trykket som øves på en fiolinbue, og dette kan reguleres i sanntid mens du spiller av lyder på mobilen. Tangenter og strenger visualiseres samtidig på skjermen.

Har vist frem bøyelige skjermer tidligere

Enn så lenge er dette altså kun en prototype, og om eller når den noensinne vil dukke opp i et kommersielt produkt er høyst uvisst. Forskerne ved Queen's University har for øvrig tidligere vist frem en lignende bøyelig skjerm som kan brukes til å spille på eller bla gjennom bøker.

Ellers har også de store aktørene lekt seg med bøyelige skjermkonsepter. Samsung har allerede vist frem prototyper på «brettbare» skjermer, og Lenovo har vist frem en mobil du kan brette rundt håndleddet.

En demonstrasjonsvideo av den bøyelige musikktelefonen fra Queen's University kan du se under.

Har du mer bruk for rammeløse mobiler? Da bør du sjekke ut Xiaomi nye Mi Note 2 »

Les også
Sharp viste frem mobilskjermen alle drømmer om
annonse

Les også