Til hovedinnhold

ASRock dro sløret av sine nye hovedkort

«Allroundkortet» X99 Taichi er ikke bare stilig, det er også anstendig priset.

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/ Taipei: ASRock ble kanskje opprinnelig startet opp som et underselskap av Asus for å lage rimelige hovedkort, men det er det ikke mange som tenker på nå. Hovedkort fra ASRock er i dag langt fra å være dårligere enn konkurrentenes produkter – noen vil si tvert i mot.

Så når selskapet varsler om et par snasne nyvinninger så er det ikke så merkelig at folk følger ekstra godt med.

Her på Computex ble i dag et lite pressekorps presentert for ASRocks to nye X99-kort: X99 Taichi og Fatal1ty X99 Professional Gaming i7. Hvis du ikke har fått det med deg, er altså X99 brikkesettet Intels nyere ekstremprosessorer kjører på, eksempelvis Intel Core i7-6950X.

Taichi – Snill pris, rå ytelse

ASRock Taichi.
Vegar Jansen, Tek.no
Utsnitt fra Taichi. Se flere bilder under artikkelen.
Vegar Jansen, Tek.no

Intels ekstremplattform er ikke bare kjent for god ytelse, men også heftig pris. Med X99 Taichi prøver ASRock å gjøre noe med dette – uten at det skal gå på beskostning av kvaliteten på produktet.

– ASRock Taichi skal både være skjønnheten og udyret, kunne markedssjef Chris Lee fortelle oss, og mente da en snill pris men rå ytelse og egenskaper.

Hovedkortet har en helt ny design og byr på tre stålforsterkede PCie-spor, to gigabit LAN-porter, USB 3.1 (Type-A og Type-C). 802.11ac trådløst nett over M.2 og ytterligere to Ultra-M.2-spor for SSD-er. Med «Ultra-M.2» mener ASRock støtte for x4 PCIe 3.0 – som er den høyeste hastigheten du kan få over dette grensesnittet per i dag.

Hovedkortet er også utstyrt med «12 Phase Power Design», som er markedsføringsprat for å kunne forsyne prosessoren med anstendige mengder strøm – noe som på papiret kan sørge for mer stabil overklokking.

Jo, så var det jo dette med prisen. ASRock Taichi har fått en veiledende utsalgspris på 219 dollar, noe som betyr at dette vil være et av de aller rimeligste X99-kortene på markedet. Ikke verst.

Fatal1ty X99 Professional Gaming i7

Fatal1ty X99 Professional Gaming i7.
Vegar Jansen, Tek.no

Den kjente e-sportutøveren Fatal1ty har med dette fått sitt kallenavn klistret til nok et spillprodukt. Dette nye hovedkortet minner på mange måter på den nå mye omtalte Taichi, og deler de samme egenskapene.

I tillegg har Fatal1ty-kortet fått en lyddel fra Creative (SoundBlaster Cinema3 Audio), en USB-port som skal være bedre for datamus (Fatal1ty Mouse Port) og litt ekstra programvare (Key Master). Og selvfølgelig en helt annen stil.

Her har ASRock satt prisen til 259 dollar.

DeskMini 110

DeskMini 110 kan ta standard prosessorkjøler og dertil standard prosessor for stasjonære PC-er.
Vegar Jansen, Tek.no

ASRock benyttet også sjansen til å vise fram sin nye DeskMini 110 – en slags «knøtte-PC» myntet på slikt som skoler, butikker og det offentlige. Det artige med denne PC-en er at den benytter seg av en ny formfaktor som kalles Mini-STX, med en standard størrelse på 5 x 5 tommer.

Dette er i det store og hele som et Mini-ITX-hovedkort uten PCIe-spor – som betyr at du må nøye deg med integrert grafikk.

ASRocks DeskMini-kabinett har plass til to 2,5-tommers disker og Intels standardkjøler, som betyr at man kan stappe inn prosessorer for «vanlige» stasjonære PC-er i disse småtassene. Ytelsen ligger med andre ord over det vi vanligvis finner i ekstra små PC-er.

I tillegg til dette kommer det også en ny ASRock Beebox på markedet. Vel, ny og ny – den er i hvert fall oppdatert innvendig, da med Intels Skylake-plattform.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

annonse