Nyhet

Her er AMDs nye grafikkort for deg med Full HD-skjerm

Radeon RX 460 og RX 470 vist frem for første gang.

Det er ikke kun konsollprodusenter og spillskapere som får tid på scenen under den pågående E3-messen i Las Vegas denne uken. På mandagens «PC Gaming Show» gjestet ingen ringere enn AMDs toppsjef, Lisa Su, messen, og med seg hadde hun splitter ny maskinvare.

Les om alle annonseringene fra årets E3-messe hos vår søsterside Gamer.no

Hun viste for første gang frem to ferske medlemmer i den nylig annonserte Radeon RX-familien, begge basert på selskapets Polaris 10-arkitektur.

Radeon RX 470 – for Full HD-spilling

Radeon RX 470 er det kraftigste av de to nye grafikkortene som ble vist frem, myntet på spillere der ute som ønsker å fylle sin Full HD-skjerm med god grafikk. Dette grafikkortet er tydeligvis fortsatt på utviklingsstadiet, for det hadde ingen kjøleløsning påmontert, men fra presentasjonen kunne vi se at det henter strøm fra en 6-pinners kontakt.

«Esport-kortet» Radeon RX 460

Radeon RX 460.

Det andre grafikkortet som ble vist frem, RX 460 – til høyre på toppbildet – er ifølge Su rettet direkte mot populære esport-spill og MOBA-sjangeren. Dette er tydelig et budsjettkort alle skal ha råd til, og som passer inn i alle PC-er. Det er nemlig svært kompakt og trenger ikke mer strøm enn PCIe-sporet leverer på egenhånd.

Ut fra bilder ser det ut som RX 460 får en DVI-utgang, i tillegg til mer moderne HDMI- og DisplayPort-utganger.

Ingen ytterligere informasjon ble gitt under mandagens PC Gaming Show, men nå som de to nye grafikkortene er ute av sekken vil vi nok høre mye mer om dem innen kort tid.

Radeon RX-serien

AMD Radeon-sjef Raja Koduri løfter opp det første Polaris-baserte grafikkortet, RX 480, under avdukningen på Computex 2016.

Det er knapt gått to uker siden AMD løftet sløret av sin nye Polaris 10-baserte grafikkortserie, Radeon RX, med Radeon RX 480 som det føreløpige toppkortet.

Med Radeon RX 480 satser AMD på å «demokratisere VR-opplevelsen» ved å levere mye grafikk for pengene. Kortet skal til en pris fra 200 dollar levere god ytelse i 1440p-oppløsning, forteller selskapet.

Ifølge AMD kjøper over 80 prosent av PC-spillere grafikkort for mellom 100- og 200 dollar. Med tanke på at RX 480 koster fra 200 dollar for 4 GB-varianten, er det trygt å anslå at RX 470 vil legge seg i området 150 dollar, med RX 460 enda et par hakk under dette igjen.

Vi håper selvsagt å være klare med en test av RX 480 innen lanseringen, 29. juni.

Vi var på plass da AMD lanserte sin Radeon RX-serie:
Les alt om Radeon RX 480 her »

Les også
Lås opp 12 prosent bedre ytelse helt gratis
Les også
AMD har lansert to nye budsjettkort
Les også
Radeon RX 480-kortene kan være enda bedre kjøp enn antatt
Les også
Nå er grafikkortet som skal demokratisere VR her
Les også
Her er Zen: AMD lover full krig mot Intel
Les også
AMD frir til esport-spillere med kraftig prosessorgrafikk
Les også
Her holder han AMDs nye stjerne
Les også
Slik skal AMD utfordre Nvidia
annonse