Datalagringsdirektivet er vedtatt

Med 89 mot 80 stemmer, ble lovendringene som innfører EUs datalagringsdirektiv i Norge, vedtatt i går. Michael Tetzschner, Henning Warloe, Linda Hofstad Helleland, Nikolai Astrup og Torbjørn Røe Isaksen stemte imot. Resten av Høyre og hele Ap stemte for.

– Jeg har grublet mye frem og tilbake, og kom frem til den beslutningen at det var riktig å stemme i mot, sier er Helleland til Aftenposten.no.

Frp og de andre «nei-partiene», SV, Sp, KrF og Venstre, fremholdt at de ikke er imot all datalagring, men ønsker omtrent samme ordning som teleselskapene praktiserer i dag: 3–5 måneders lagring av telefondata og maksimalt tre ukers lagring av data om internett-trafikk. De fem kunne tenke seg å utvide lagringstiden for IP-adresser.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gikk imot direktivet, men satte pris på kravet om rettslig kjennelse for utlevering.

Justisminister Knut Storberget (Ap) frykter at en lagringstid på seks måneder, kan bli for kort og må utvides. Regjeringen foreslo ett år.

EUs evaluering av direktivet har stadig vært utsatt og ventes nå mot slutten av april. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) tror behandlingen kan ta inntil to år. Han mener Norge har større mulighet til å påvirke hvis vi først innfører direktivet.

Hva er datalagringsdirektivet? Les mer

(Kilde: Aftenposten)

Les også
Slik hacket de mobiltelefonene
Les også
Datalagringsdirektivet:
Les også
20.000 vil protestere mot Erna
Les også
Maner til kamp mot Datalagringsdirektivet
Les også
Oppfordrer til «Erna Hour»
Les også
Demonstrasjon mot DLD
Les også
Sagaen om DLD ruller videre
annonse