Til hovedinnhold

I mars kommer flere av årets toppmodeller

Det er duket for noen av årets feteste modeller.

Montasje, Amobil.no / iStockPhoto

Mars og februar er ofte måneder som rammes av mobiltørke. Lanseringsfesten rundt mobilmessen Mobile World Congress, pleier å bety noe ventetid før modellene kommer i salg. Likevel er det noen virkelig spennende modeller som venter oss denne måneden.

Nå er det nemlig duket for toppmodellene fra Sony, HTC og BlackBerry. De to første er først ut i norske mobilhyller med full-HD-skjerm og voldsomme spesifikasjoner, mens BlackBerry-telefonen byr på et helt nytt operativsystem.

Foto: Sony

Sony Xperia Z

Sonys Xperia Z er den første av årets supermobiler som faktisk kommer i salg. Her er endelig alle spesifikasjoner på stell, og ser vi helt bort fra tallene, så er det skjermen, byggekvaliteten og det at den er vanntett som skiller den fra mengden.

Det er ventet flere kraftige mobiler med full-HD-skjermer i år, men foreløpig er det ikke mange av dem som kombinerer alle egenskapene Sonys nye flaggskip gir.

Telefonen skåret full pott i testen vår for litt siden, og det er mye som tyder på at den vil være en faktor å regne med når mobilåret 2013 skal oppsummeres.

Gå til testen av Sony Xperia Z

Finn beste pris på Sony Xperia Z i prisguiden

Foto: BlackBerry

BlackBerry Z10

BlackBerry har jobbet en stund med å revitalisere produktene sine, og BlackBerry Z10 er det første beviset på det. Telefonen har et helt nytt operativsystem, som skal være mye enklere å bruke enn tidligere tiders BlackBerry-telefoner.

Z10 har ikke like enorme spesifikasjoner som mange av supermobilene som er på vei, men med HD-skjerm og kraftig innmat er den slett ingen sinke av den grunn. Da vi fikk prøvekjøre den virket også menyene svært smidige og raske.

BlackBerry har ikke vanligvis hatt noe stort nærvær i Norge, men med Z10 kan selskapet være hakket nærmere lommene til norske mobilbrukere.

Les sniktitten på BlackBerry Z10

Finn beste pris på BlackBerry Z10 i prisguiden

Foto: ZTE

ZTE Grand Era 4G

I mars stiller ZTE med modellen Grand Era 4G. Som navnet antyder er dette en 4G-telefon, men den er relativt godt utstyrt ellers også. Under skjermen kjører det en Qualcomm Snapdragon S4 Pro med to prosessorkjerner. Brikken er klokket til 1,5 GHz, og burde sørge for greit med futt.

Telefonen har også en stor HD-skjerm og 16 gigabyte innebygget minne.

Foreløpig har vi ikke sett denne telefonen på nært hold, men fra ZTE får vi vite at byggekvalitet skal ha stått i fokus, og at den vil bli aggressivt priset.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 620

Nokia slipper en rimeligere modell med Windows Phone 8 denne måneden. Lumia 620 skal koste i underkant av 2000 kroner, men kommer fortsatt med helt grei innmat.

En tokjernet systembrikke fra Qualcomm sørger for at telefonen burde være rask nok, og telefonen har både 8 GB innebygget lagring, og støtte for minnekort.

Som mange av de andre Windows-mobilene på markedet dreier det seg om en fargerik tass. Hele baksiden kan tas av, og dekslene fins i mange forskjellige farger.

Les mer om Nokia Lumia 620

Finn beste pris på Nokia Lumia 620 i prisguiden

Foto: HTC

HTC One

HTC One ble lansert bare for få uker siden, og skal etter planen være i handelen denne måneden. Det er snakk om enda en supertelefon, som sannsynligvis er i klasse med Sonys Xperia Z. Foreløpig har vi imidlertid ikke fått inn HTC One til fullverdig test.

Førsteinntrykket vi sitter igjen med etter lanseringen, er likevel av en lynkjapp telefon med fabelaktig skjerm og særdeles god byggekvalitet. Spesifikasjonslisten viser at HTC har tatt for seg av det siste innen teknologi, inkludert nyeste generasjon systembrikker fra Qualcomm.

Akkurat som Sonys supermobil vil HTC One legge seg i aller øverste prisklasse – men vi blir ikke veldig overrasket om den er vel verdt pengene.

Les sniktitten på HTC One

Finn beste pris på HTC One i prisguiden

annonse