Til hovedinnhold

Gi meg dine beste Android-tips

Livet med et Android-brett som erstatning for PC er snart over. Nå vil jeg gjerne lære av dine erfaringer.

Den tredje uka med nettbrett som PC har budt på både frustrasjon og fasinasjon. Frustrasjon, fordi ting tar tid, og produktiviteten unektelig går ned. Fasinasjon, fordi jeg stadig oppdager nye måter å løse forskjellige oppgaver på.

Denne uken har jeg også laget en artikkel der jeg sammenlikner Microsoft Surface RT med Microsoft Surface Pro. Det gjorde nesten fysisk vondt, da jeg satt med RT og Pro-brettene, mens jeg var tvunget til å skrive selve artikkelen på min Samsung Galaxy Note.

Noen løsninger gjør livet enklere

Kalender, e-post, video, musikk, nettsurfing, notater eller sosiale medier – Galaxy Note er helt super. Til artikkelproduksjon med bilde- og videoredigering blir Android litt for omstendelig. Men heldigvis dukker det av og til opp tjenester som gjør livet på nettbrett enklere.

Denne tjenesten fra Pixlr har svært mye til felles med Photoshop, og gjør det enkelt å redigere bilder på Android-brettet. Tjenesten virker også på PC.

Pixlr er et eksempel på en gratistjeneste som skulle vise seg å være gull verdt for meg. Via nettstedet Pixlr.com kan jeg jobbe med bildefilene i et online redigeringsprogram. Funksjonaliteten er omtrent identisk med den jeg får når jeg jobber med Photoshop på PC.

For å få det til å virke måtte jeg laste ned Adobe Flash til nettbrettet. Siden Adobe ikke lenger utvikler Flash for Android, var det litt plundrete å få dette på plass. Adobe Flash er ute av Android Market, men kan lastes ned som installasjonsfil fra flere andre nettsider.

Tilsvarende gratistjenester fant jeg også for online videoredigering. Mens fotoredigering gikk som en lek, viste videoredigering på nett seg å være atskilling mer krevende. Naturlig nok er det opplasting av råmaterialet som tar lengst tid.

Jeg vil gjerne lære av deg

Den siste uken før jeg runder av prosjektet vil jeg bruke på å sjekke tips fra dere. Jeg har for lengst installert Kingsofts Office etter tips fra en forumleser. Google Docs har også vært testet ut, i tillegg til at jeg har vært innom Cloud Print. Dokumenter er skannet og skrevet ut med Canon Easyprint, og jeg har forsøkt kalkulatoren MyScript.

Evernote og Dropbox har vært med hele tiden, mens Write står på lista over apper som skal utforskes. Jeg har også installert Splashtop og Logmein, som er apper som fjernstyrer PC-er. Hvordan dette fungerer skal jeg komme tilbake til når jeg oppsummerer prosjektet i neste uke.

Har du tips til andre løsninger jeg burde sjekke, så vil jeg gjerne vite det. Men ikke alle apper er like relevante. De jeg helst vil høre om, er de som har gjort det mulig for deg å bruke et Android-brett til oppgaver du ellers ville brukt en PC til.

Tipsene kan du sende meg på e-post, eller du kan dele dem i forumet nederst på siden.

annonse