- Nå skal alle få Thunderbolt

Intel lover større satsning på PC-er i 2012.

Intel har informert partnerne sine om at de planlegger en full lansering av Thunderbolt-teknologien i april 2012.

Nå skal flere av de større PC-selskapenene allerede være i ferd med å forberede lanseringer av hovedkort og datamaskiner med Thunderbolt-støtte, ifølge nettstedet DigiTimes.

Ekstrem ytelse

Fram til nå har Apple vært det største navnet bak Intels Thunderbolt-teknologi. Thunderbolt har en overføringshastighet på hele 10 Gb/s hver vei, og støtter både video, data og lydoverføring. USB 3.0 har til sammenlikning en overføringshastighet på 5 Gb/s.

Nå som etterspørselen har blitt større, sier Intel at de er klare for å gjøre teknologien tilgjengelig for enda flere plattformer.

Da Thunderbolt først ble annonsert av Intel var det mange som forkastet den nye teknologien, da det var dyrere å produsere Thunderbolt-utstyr enn til konkurrerende USB 3.0. Apple bruker imidlertid Thunderbolt i stort sett alle deres nye produkter, og etterspørselen har blitt langt større. Prisen for å bruke Thunderbolt skal også antageligvis falle i løpet av andre halvdel av 2012, slik at det kan bli lettere å standardisere den i framtiden.

I første hånd har selskaper som Sony, Asus og Gigabyte meldt sin interesse, og vil antageligvis komme med produkter i april 2012 som benytter seg av Thunderbolt.

(Kilder: DigiTimes)

Les også
Acer dropper Thunderbolt
annonse