Til hovedinnhold

La smart-dassen spyle deg bak

Du kontrollerer denne japanske doen med smarttelefonen.

Lixil

I serien «smarte ting som ikke er mobiltelefon eller TV» tar vi i dag turen til baderommet. Japan er som kjent glade i høyteknologiske klosetter, og nå kommer en do som passer inn i dagens sammenknyttede Internett-era.

WC-en Satis fra Lixil lar deg styre hele showet fra smarttelefonen din. Nå kan du skylle ned eller heve og senke setet med et par tastetrykk. Dette er likevel ikke alt Satis har å by på.

Spyl sterkt eller svakt

Satis er litt av en luksusdass.Foto: Lixil

Dassen kobler seg opp mot smarttelefonen din via Bluetooth, og så fort du har lastet ned appen MySatis, kan du sette i gang med ditt private virke.

Trådløs opptrekking og bidet-funksjonalitet har vel neppe føltes mer futuristisk og tilfredsstillende enn dette. Som med japanske toaletter flest, har du altså muligheten til å spyle deg bak. Dette gjør du selvsagt fra telefonen, og du kan i tillegg stille inn intensiteten på vannstrålen.

Dodagbok

Smakfull toalettdagbok.Foto: Lixil

Andre ting du kan finne på med Satis er å sjekke og kontrollere forbruket ditt av vann og elektrisitet. Dermed kan du skreddersy dassen til dine behov, og samtidig spare miljøet.

En annen interessant egenskap er «Toalettdagboken» i appen. Denne funksjonen kan overvåke din daglige avføring og gi fastlegen detaljert informasjon om fordøyelsessystemet ditt.

Kirsebæret på kremen er de innebygde høyttalerne, som lar deg strømme musikk fra smarttelefonen direkte i dassen.

Tilgjengelig neste år

Det sofistikerte Satil-toalettet blir tilgjengelig fra og med februar neste år, og du må nok punge ut minst 25 000 kroner for å motta kongelig behandling mens du sitter og gjør ditt.

Foreløpig godtar dassen bare Android-telefoner, men en iPhone-versjon skal være på vei.

Hvis luksuriøse toaletter med «det lille ekstra» er noe for deg, kan du også lese vår sak om klosettet Numi. Denne doen kan også spille av musikk og spyle deg både foran og bak, samt skape stemning med omgivelseslys.

Lær mer om smart-dassen i videoen nedenfor:

(Kilde: RocketNews24)

annonse