Til hovedinnhold

Nå er LGs første Android Wear-klokke lansert

Vanntett smartklokke med talestyring.

LG

Google satser stort på Android Wear, en Android-basert plattform for smartklokker. Under åpningspresentasjonen på utviklerkonferansen Google I/O ble det demonstrert Android Wear-klokker fra både Motorola, Samsung og LG.

Her kan du lese mer om Samsung Gear Live »

Foto: LG

Vann- og støvtett

LG G Watch vil være støv- og vanntett, og du skal kunne ha den 1 meter under vann i opptil 30 minutter uten at den skal ta skade av det.

Klokken benytter samme prosessor som du finner i enkelte rimelige mobiltelefoner, en Qualcomm Snapdragon 400 på 1,2 GHz. Skjermen er 1,65 tommer stor og av typen IPS LCD.

– Vi ønsket å lage et produkt som fungerer som et essensielt tilbehørsprodukt, men som viktigst av alt er enkelt å bruke, sier LG-sjef Dr. Jong-seok Park i en pressemelding.

Android Wear-systemet skal forutse hvilken informasjon du trenger, og vise deg den når du trenger det – omtrent slik tanken også er bak Google Nå-funksjonen på Android-mobiltelefoner.

Klokken kobles til mobiltelefonen via Bluetooth, og kan vise deg meldinger, hvem som ringer, kontrollere musikkavspilling, og så videre.

Ikke i Norge foreløpig

Vi får opplyst fra LG at Google har valgt ut 27 land der Android Wear-produkter vil bli tilgjengelig, og at Norge dessverre ikke er blant disse i første omgang. I Norden er det kun Danmark som får G Watch, og det er uvisst om den kommer til resten av Norden.

Prisen vil ligge på 199 euro. Du kan sette opp prisvarsel i Prisguide, så får du beskjed om klokken skulle dukke opp her til lands.

Få også med deg:
Google viste frem sin største Android-oppdatering noensinne »

annonse