Tek.no

Nyhet

Nå kan alle prøve ut Microsofts kontorpakke på Android-nettbrett

Microsoft Office har nådd den siste mobile plattformen – åpner testingen for alle.

Microsoft
9 Jan 2015 05:30

Microsoft har gjort stor suksess med sin kontorrettede programpakke Office, med de tre kjerneprogrammene Word, Excel og PowerPoint. De senere årene har selskapet derfor også lansert egne mobilapplikasjon-utgaver av programmene til både Android-telefoner og iOS-plattformen, men én plattform som lenge manglet en skreddersydd applikasjon var Android-nettbrettene.

Som vi meldte i november skal Microsoft imidlertid endre på dette ved å lansere Word-, Excel- og PowerPoint-applikasjoner spesifikt designet og optimalisert for Android-baserte nettbrett. Disse versjonene skulle imidlertid først lanseres i prøveversjoner som kun ble tilgjengelig for et begrenset antall personer som først meldte sin interesse.

Word for Android-nettbrett. Foto: Microsoft

Nå tilgjengelig for alle

På den offisielle Office-bloggen kan Microsoft imidlertid nå melde at prøveversjonen av Office for Android-nettbrett omsider er tilgjengelig for alle. Det betyr at du altså ikke trenger å registrere deg, men kan derimot bare klikke deg inn på Google Play og fritt laste ned prøveversjonene av både Word, Excel og PowerPoint.

Årsaken til at Microsoft velger å utvide tilgangen til prøveversjonene er ifølge selskapet at de ønsker enda flere tilbakemeldinger fra brukere som de kan bruke i det videre arbeidet. Dette for å sikre at applikasjonene fungerer optimalt på så mange ulike Android-nettbrett som mulig før den offisielle versjonen slippes.

Microsoft har allerede utvidet tilgangen én gang siden november ved å gjøre applikasjonene tilgjengelige via en egen Google Plus-gruppe. Ifølge Microsoft skal responsen så langt ha vært svært positiv, og de siste par månedene skal selskapet har mottatt forespørsler fra folk i hele verden som ønsker tilgang til kontorpakken på nettbrettet sitt.

Fungerer ikke på Samsung Galaxy Tab 4 7"

Applikasjonene skal være kompatible med samtlige Android-nettbrett med størrelser på mellom 7 tommer og 10,1 tommer med Android-versjon 4.4 eller nyere.

I kommentarfeltet til Microsofts blogginnlegg er det for øvrig noen brukere som klager over at applikasjonen ikke fungerer på 7-tommersversjonen av Samsung Galaxy Tab 4. Ifølge Microsoft skal dette ha sammenheng med ytelsesproblemer, men selskapet jobber visstnok med å løse problemet. Om du har lyst til å gi tilbakemeldinger til Microsoft etter å ha testet applikasjonene, kan du gjøre det via Google Plus-gruppen.

Nå har den tidligere fotokongen Kodak kastet seg ut i mobilmarkedet: Slik ser den første modellen ut »

Les også
Nå har Microsoft endelig sluppet Office til Android-nettbrett
Les også
Nå blir mobilversjonene av Office bedre – og gratis
annonse

Les også