Galaxy S6-detaljene kan ha lekket

Detaljerte spesifikasjoner har dukket opp via populært testprogram.

Samsung har ikke truffet helt blink med sine nyeste Galaxy-modeller. Den siste telefonen ut, Galaxy S5, imponerte ikke oss i Tek-redaksjonen og det rapporteres også at Samsung sliter med at telefonen hoper seg opp i lagrene.

Med Galaxy S6 er det ventet at selskapet skal utforme modellen helt fra bunn, for å igjen utfordre Sonys godt mottatte Xperia Z3 og HTC One M8.

Utformingen har vi ikke sett noe til, men ifølge den kinesiske nettsiden CNMO, via BGR, skal den kommende topptelefonens spesifikasjoner nå være lekket. Disse skal ha blitt avslørt av måleprogrammet AnTuTu, som noen angivelig skal ha kjørt på telefonen.

Åtte kjerner

Dette skal angivelig være spesifikasjonene til den kommende toppmodellen Galaxy S6 fra Samsung.

AnTuTu rapporterer, som vi ser av skjermdumpen, om en toppspekket telefon. Som i så mange andre toppmodeller ventes Galaxy S6 å ta i bruk den nyeste Snapdragon 810-prosessoren, men Samsung selger tradisjonelt også modeller med sin egen 64-bits Exynos-prosessor i enkelte markeder, og det er denne som avsløres i denne omgang. Skal vi ta bildet for god fisk ligger det an til at applikasjoner og spill virkelig vil gå unna, da prosessoren har hele åtte kjerner til rådighet.

En grafikkprosessor av typen ARM Mali-T760 GPU skal stå for lekker grafikk når det er bruk for det, mens telefonens applikasjoner kan boltre seg med tre gigabyte minne. Modellen som angivelig skal ha lekket viser at i alle fall 32 gigabyte lagring blir tilgjengelig uten minnekort.

Videre skal Galaxy S6 by på en 5,5 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 bildepunkter. Det er naturlig å anta at Samsung fortsatt vil bruke sine egne OLED-skjermer, selv om dette heller ikke er bekreftet.

Satser på kameraet

Kameraet virker å være et av de store satsningsområdene i Samsungs Galaxy S6. Bildebrikken i bakkant kan nemlig se ut til å romme hele 20 megapiksler, mens frontkameraet også kan få en svært så akseptabel oppløsning med sine 5 megapiksler.

Spesifikasjonene må imidlertid tas med en stor klype salt, da det fortsatt kan være lenge til vi får se en etterfølger til Galaxy S5 og endringer kan skje i mellomtiden selv om det er hold i dagens lekkasjer.

Bli blant de første til å bestille Galaxy S6 når den kommer for salg:
Meld deg på vår prisvarsling her »

Det som likevel er garantert er at Samsungs nye toppmodell vil komme med Googles splitter nye Android 5.0 – Lollipop-operativsystem.

Har du en Samsung Galaxy S5?
Nå blir den snart mye bedre »

(Kilde: GBR)

Les også
Android 5.0 «Lollipop» kommer snart til Galaxy S5 i Norge
Les også
Nå får Galaxy S5-en din Android-oppgradering
Les også
Samsung Galaxy S5 hoper seg opp på lagrene
Les også
Samsung Galaxy S5 Active: Samsung Galaxy S5 Active er rask, robust og annerledes
Les også
Samsung Galaxy S5: Galaxy S5 er en knallgod toppmodell som burde vært bedre
annonse