Nyhet

Her er BlackBerry fortsatt store

Lanserer ny mobiltelefon for utvalgte markeder.

Det tidligere gigantselskapet RIM, som senere ble til BlackBerry Ltd, er nå redusert til en liten parantes i smartmobil-sammenheng. Tusenvis av jobber og titalls milliarder av dollar gikk tapt som en følge av at det ble tviholdt på den en gang så velkjente tastatur-løsningen, mens de ventet i det lengste på å slippe en smartmobil.

Fortsatt livstegn

BlackBerry Z10 floppet i konkurranse med dominerende aktører som Samsung og Apple. Imidlertid finnes det enkelte steder hvor BlackBerry fortsatt selger godt, som for eksempel Indonesia. Dette kan være redningsbøyen for selskapet.

(Foto: blackberry.com).

BlackBerry Z3, Jakarta Edition slippes 15.mai. Prisen blir 2.199.000 indonesiske rupiah eller omtrent 1.130 norske kroner, ifølge BBC.

Dette er den første telefonen som blir lansert under ny ledelse av John Chen. - BlackBerry Z3 var fra unnfangelse til fødsel designet spesielt med tanke på indonesiske kunder, uttalte Chen i en pressemelding.

Mobilen ser slett ikke verst ut, og er utstyrt med 5 tommers LCD-skjerm, 1,2 GHz Qualcomm prosessor, 8 GB flash-minne og 1,5 GB RAM. Batteriet er på anstendige 2500 mAh. Det er ikke lagt opp til datatrafikk på 4G-nettverk, da dette stort sett ikke er tilgjengelig der Z3 vil bli solgt.

Blackberry 10 OS kommer ferdig innstallert i 10.2.1-versjon. I tillegg medfølger lokalt tilpasset innhold og applikasjoner.

Sårt behov for inntekt

I februar i år rapporterte Blackberry et tap på 5,9 milliarder dollar, eller drøye 35 milliarder norske kroner for siste regnskapsår. Veien videre ser kronglete ut.

På den annen side har selskapet nylig signert en femårskontrakt med den taiwanske elektronikkprodusenten Foxconn. Tapet i årets første kvartal har også vært mindre enn fryktet. 423 millioner dollar i minus blir lite sammenlignet med fjorårets 4,4 milliarder dollar.

Chen overtok roret i fjor og mener de nå er på rett vei.

Les også: Blir dette dødsstøtet for Blackberry?

(Kilder: bbc.com, blackberry.com)

Les også
BlackBerry har en smartklokke
Les også
Blackberry klar for nye utfordringer
Les også
Android-apper lastes ned mest
Les også
Blackberrys børsverdi har skutt i været
Les også
BlackBerry dropper Alicia Keys
Les også
Nestlederen selger BlackBerry-aksjer
Les også
–Ryktene om vår død er betydelig overdrevet
annonse