Nyhet

Hva i all verden har de gjort med Snapchat?

I dag har appen fått en helt ny funksjon.

Hvis du har oppdater og åpnet Snapchat i dag, har du kanskje lagt merke til noen forandringer. Blant annet har du fått spøkelsesikonet i toppmenyen. Der vil du heretter se hvem som har lagt deg til, og muligheten til å legge til venner.

Dette har Snapchat gjort for å få plass til en ny funksjon kalt «Discover» («oppdag»). Denne finner du ved å bla to ganger til venstre på skjermen, forbi «Stories».

11 kanaler

Her er Snapchat-kanalene som foreløpig er tilgjengelig for norske brukere. Foto: skjermbilde

I Discover-menyen får du opp en rekke kjente logoer, som National Geographic, CNN og Cosmopolitan. Tanken bak den nye tjenesten er at du via disse kanalene skal få tilgang til aktørenes innhold, som er spesialtilpasset for Snapchat.

For eksempel betyr det at National Geographic byr på en guide til de beste stedene du kan reise i 2015, bestående av både bilder og tekst. Akkurat som en vanlig artikkel, egentlig. Andre innslag inneholder videosnutter, animasjoner og bevegelige bilder, og noe av det var ganske stilig.

MTV, en annen Snapchat-kanal, sikter seg åpenbart inn på et yngre publikum, med forhåndsvisninger av reality-programmene sine, og ikke minst den glorete spalten «Crush of the Day», med dagens kjekkas. (Spoiler: Det var Leonardo DiCaprio i dag).

Ifølge den offisielle Snapchat-bloggen blir kanalene nullstilt daglig, slik at du etter planen skal få se noe nytt der hver dag. Foreløpig er det bare 11 slike Discover-kanaler i Snapchat. Utvalget er for øvrig litt annerledes i Norge enn i USA. Vi har tilsynelatende fått MTV, Bleacher Report og Fusion i stedet for Warner Bros., ESPN og Comedy Central.

Venneoversikten forsvant, men ...

I tillegg har oversikten som viser hvilke bestevenner (BFs) du har på Snapchat forsvunnet i oppdateringen. Dette har visst skapt litt reaksjoner blant en del brukere via andre sosiale medier. Derimot melder Snapchat-sjef Evan Spiegel på Twitter at de kommer til å gjeninnføre venneoversikten snart:

untitled link

Er du «avhengig» av Snapchat?
Sosiale medier kan forandre hjernen din »

(Kilde: Snapchat-bloggen)

annonse