Nytt mobilbeist fra Lenovo lekket

Lenovo Vibe Z3 Pro kan få sin lansering om en snau måned.

Det er en knapp måned igjen til mobilverdenens årlige utblåsning i Barcelona. Ryktemøllen har allerede gått av skaftet, og allerede virker det som om mye er kjent rundt flere av de viktigste toppmodellene. Nå ser det ut til at Lenovos nyeste mobile flaggskip har lekket.

De lekkede bildene dukket først opp på den kinesiske mikrobloggtjeneste Weibo, og viser telefonen som kan få navnet Lenovo Vibe Z3 Pro. Den skal være utstyrt med Qualcomms kraftige Snapdragon 810-brikke. Men det er ikke det eneste som gjør dette til en mobil verdt å merke seg, om vi skal tro på ryktene.

Skikkelig kraftplugg

Øverst til høyre i bildet ser du kameralinsen, tredobbelt LED-lys og feltet som sannsynligvis huser fokuslaseren.

Telefonen skal være utstyrt med en 5,5 tommer stor skjerm, med QHD-oppløsning, altså 2560 x 1440 piksler. Foruten den kraftige systembrikken er det ventet at Lenovo Vibe Z3 Pro får 4 gigabyte RAM, og 64 gigabyte lagringsplass.

Designmessig har telefonen fått en sølvstripe på baksiden. En bakside som ellers ser nokså uvanlig ut sammenliknet med telefoner flest. Den store kameralinsen er nemlig akkompagnert av en tredelt LED-blits. I dag er det vanlig å bruke ett eller to slike LED-lys. I tilfellene der produsentene bruker fler enn ett lys handler det veldig ofte om belysning med flere fargetoner, for å gi mer naturlige bilder. Om samme årsak ligger bak de tre lysene i Lenovos kommende telefon sier ryktene ingenting om.

Laserfokus akkurat som hos LG?

En annen spesiell detalj er et felt som skal skjule laserdioder som hjelper kameraet med å fokusere. Denne løsningen så vi først i LGs G3 fra i fjor, og liknende varianter begynner så smått å dukke opp i konkurrerende produkter.

Telefonen drives av et digert batteri på 3 400 mAh, noe som burde gi den noenlunde god brukstid på en lading, forutsatt at både programvare og systembrikke fungerer etter hensikten. Her er det forresten Android 5.0 Lollipop som skal kjøre, om vi tror på ryktene. Forgjengeren, Lenovo Vibe Z2 Pro ble lansert under fjorårets IFA-messe i Berlin.

Lenovo selv dukket ikke opp i Qualcomms oppsummering av produsenter som satser på Snapdragon 810:
Men det gjorde underbruket Motorola, som ventes å slippe en telefon basert på plattformen i nærmeste fremtid »

(Kilder: weibo.com via pocketnow.com)

Les også
Dette nettbrettet skal levere skikkelig gromlyd
Les også
Den neste toppmodellen fra Motorola kan bli «smartere» enn alle andre mobiltelefoner
Les også
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro: Vi har testet nettbrettet med innebygget projektor
Les også
Femte generasjon Xperia Z kan bli heftig
Les også
Mobilen din er full av sensorer og «vet» mer enn du tror om omgivelsene
annonse