Tek.no

Nyhet

Alvorlig iOS 7-feil fortsatt ikke fikset

Det til tross for at den ble oppdaget for tre måneder siden.

Terje Thorsen
8 Mai 2014 14:37

Den svenske programmereren Roman Digerberg kontaktet TechWorld i februar i år om et alvorlig sikkerhetshull i iOS 7. Han demonstrerte at det var mulig å sende anonyme tekstmeldinger og få dem vist på låst skjerm, selv om dette var valgt bort i innstillingene.

Digerberg var forundret over Apples manglende interesse da han varslet dem om feilen. Han vurderte å legge ut programmet tilgjengelig for alle, for å rette søkelys på problemet. Han har også blitt kontaktet av annonsører som ønsker å benytte anledningen til å sende ut annonser som ikke kan ignoreres.

Samme feil i iOS 7.1.1

(Foto: TechWorld).

Etter siste oppdatering av operativsystemet, iOS 7.1.1, har TechWorld fått inn flere rapporter fra brukere som er utsatt for det samme problemet som Digerberg oppdaget. En gjenganger er beskjeder på skjermen om at det er lagt igjen store antall talemeldinger, uavhengig av om det er tilfellet eller ikke.

Videre finnes det ytterligere hull i sikkerheten.

Siri overstyrer låst skjerm

Den egyptiske nevro-kirurgen og deltids-hackeren Sherif Hashim oppdaget at han kunne ringe med sin iPhone uten bruk av hverken fingeravtrykk eller kode, demonstrert i en YouTube video han postet 4. mai. Han aktiverer Siri-funksjonen ved å spørre etter listen med kontakter. Siri gir beskjed om at han må låse opp telefonen først. Han trykker avbryt, aktiverer Siri igjen og sier han vil ringe. - Hvem vil du ringe? Dette gir tilgang til kontaktlisten, og Hashim kan nå ringe hvem han vil med en låst telefon.

Med tanke på at forrige iOS-oppdatering kom for kun et par uker siden, er det lite sannsynlig at disse sikkerhetshullene vil bli tettet med det første. I mellomtiden kan Siri velges bort for å hindre at uvedkommende bruker telefonen.

Les også: Gir blaffen i å sikre mobilen

(Kilder: idg.se, yahoo.com)

Les også
Dette er iPhone-eiere misfornøyd med
Les også
Alvorlig sikkerhetshull på iPhone og iPad
Les også
Nå kommer de spionsikre mobiltelefonene
annonse

Les også