Til hovedinnhold

Nå kan du kjøpe McDonalds-burger med mobilen

Teller lanserer kontaktløse betalinger i Norge.

Shutterstock

Siden den første McDonalds-restauranten ble åpnet på norsk jord i 1983, så har de solgt over 500 millioner hamburgere til sultne nordmenn. Nå vil burgerkjeden gjøre det enda enklere for deg å kjøpe burger, ved å redusere betalingstiden til så lite som et halvt sekund.

Sammen med kortinnløseren Teller, blir McDonalds i Norge den første kjeden i Norden som tilbyr betalinger over disk via mobilen. Med betalingsløsningen «Kontaktløs betaling» behøver du bare skanne mobiltelefonen eller bankkortet ditt foran terminalen, så utføres transaksjonen på rekordtid.

Visa vil inn overalt

Flere vil følge etter

McDonalds har over lengre tid testet betalingsløsningen, og vil nå gradvis rulle den ut til samtlige av sine restauranter. Ifølge selskapet er tjenesten utmerket for småbetalinger, og vil spesielt være en gunstig erstatning for betaling med kontanter.

– Vi ønsker at betalingen skal være hurtig og effektiv når gjestene besøker restaurantene våre. Kontaktløsbetaling vil bidra til dette, det vil redusere betjeningstiden slik at gjesten vil oppleve det som enda raskere å handle hos oss, sier IT-sjefen hos McDonalds i Norge, Kristian Moe.

For butikkens del vil betalingsløsningen også være med på å senke omkostningene ved kontantbetaling. Kortselskapet VISA har også troen på løsningen, og mener vi vil se teknologien i bruk i flere butikker fremover.

– Vi ser en stor interesse for kontaktløse betalinger i Norge, både blant kortholdere, utsalgssteder og banker. Nesten alle nye terminaler som installeres på utsalgssteder er nå klare for kontaktløse betalinger, og de første kontaktløse kortene er allerede utstedt i Norge, sier Wilhelm Wisbech hos VISA i Norge.

Slik fungerer det

Hvis du ønsker å bruke mobilen din til å betale med, så må du ha en telefon som støtter NFC. Dette er en nettverksteknologi som primært ble utviklet for å kunne overføre betalingsinformasjon trådløst mellom enheter på en sikker måte.

Løsningen vil kun fungere for småbeløp under 200 kroner. Nye bankkort vil også være utstyrt med en NFC-chip, som gjør at du kan betale med dette på samme måte uten å måtte trykke inn PIN-koden din.

Les mer: Disse kjemper om din mobile lommebok

(Kilde: Pressemelding)

annonse