Nyhet

Hva er det Nvidia skal lansere om tre uker?

Kaller inn til pressekonferanse samtidig med Mobile World Congress.

Nvidia er først og fremst kjent for skjermkort, men har de siste årene gjort seg bemerket som produsent av mobile systembrikker. Nå melder Android Police om at giganten kaller inn til en pressekonferanse som skal gå av stablen 3. mars – i San Francisco.

Stedet er litt spesielt, med tanke på at mobilmessen Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona fra og med dagen før, med lanseringer enda en dag tidligere. Hadde Nvidia benyttet Barcelona som lanseringssted i denne tidsperioden kunne vi nok vært rimelig sikre på at det dreide seg om et mobilt produkt. I stedet er det mer usikkert hva vi vil få se.

Kommer det et nytt Shield-produkt?

Slik ser invitasjonen fra Nvidia ut.
Nvidias første Shield-produkt var en fullblods mobil spillkonsoll. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Ifølge Nvidias innkalling skal det være snakk om et produkt som har vært i utvikling i mer enn fem år. Tegra-brikkesettet debuterte for rundt seks år siden, og passer slik sett med Nvidias tidslinje. At selskapet også har en forholdsvis nylansert toppbrikke i serien, Tegra X1, og foreløpig ingen produkter som benytter seg av den, taler i retning av et nytt mobilprodukt.

Les mer om Tegra X1 i denne artikkelen »

De siste par årene har Nvidia så smått begynt å markedsføre produkter direkte til sluttkunder, i form av Shield-serien. Første generasjon Shield var en slags merkelig krysning av enormt batteri, Xbox 360-inspirert håndkontroller og en mobilskjerm. I sin siste generasjon er Shield et forholdsvis ordinært nettbrett med skjerm på åtte tommer. Inni bor selskapets forrige toppbrikke, Tegra K1.

Der Shield skiller seg litt fra konkurrerende nettbrett, er på spillfronten. Det kan leveres med en trådløs spillkontroller, og Nvidia har dessuten laget et system som lar deg strømme spill fra din egen PC.

Kanskje en bærbar GTX960?

Siden spesielt lokal spilling krever en del muskler, og Nvidia nå kan tenkes å ha disse musklene klare i form av Tegra X1 er en ny Shield ikke helt utenkelig. Dette har det også gått rykter om før denne innkallingen dukket opp.

Dersom dette ikke skulle være en Tegra-lansering, kan det handle om en skjermkortløsning. GeForce GTX960M, en ny grafikkbrikke for bruk i middels godt spesifiserte spillbærbare er ventet i løpet av relativt kort tid. Samtidig virker det litt usannsynlig at Nvidia bruker såpass store ord om det som er en avlegger av et skjermkort som allerede fins.

Det er ikke lenge siden skrivebordsutgaven av GTX 960 var innom. Her kan du lese testen av det som sannsynligvis er en av Nvidias storselgere i denne generasjonen.

(Kilde: Androidpolice.com)

Les også
Nvidia med rekordhøy omsetning
Les også
Stor oppdatering på vei til Nvidias kraftige nettbrett
Les også
Samsung slår tilbake mot Nvidia etter gigantsøksmål
Les også
Nvidia Shield Tablet: Dette nettbrettet fillerister alle konkurrentene
Les også
Fullblods PC-spill i hånden
annonse