Nyhet

De mest populære søkene

Det er ikke lite informasjon du kan finne på nettet, og for å finne frem til det du faktisk lurer på har du heldigvis gode søketjenester å benytte deg av. Men hva er egentlig de mest populære søkeordene i Norge?

Se de mest populære søkeordene

Både Google og Kvasir er tjenester som brukes flittig av databrukere i Norge som forsøker finne informasjon på nett. Begge nettsidene gir deg også god oversikt over hva alle andre lurer på. Hos Google kan du se hva verdens nettbrukere har søkt på helt fra 2004 og frem til i dag. Du har også muligheten til å se hva kun databrukere i Norge søker på innen en gitt periode. Dette er de ti mest brukte søkeordene de syv siste dagene blant databrukere fra Norge hos Google:

1.    google
2.    facebook
3.    lyrics
4.    youtube
5.    online
6.    wikipedia
7.    vg
8.    translate
9.    ordbok
10.  finn.no

Det er tydelig at mange databrukere i Norge er ivrige etter både sangtekster, nettsamfunn og nyheter. Litt mer overraskende er det å se at det mest populære er å søke etter Google hos Google selv.

Aprilsnarr vokser mest

Kanskje hakket mer interessant er det å se hvilke søkeord som kanskje ikke er søkt mest, men som har prosentmessig har hatt størst vekst den siste tiden. Her er det helt klart dagsaktuelle hendelser som står i sentrum for dette er søkene som har økt mest hos Google den siste uken:

1.   aprilsnarr
2.   conficker
3.   g20
4.   easter
5.   beyonce
6.   påske
7.   tone damli aaberge
8.   uio
9.   twitter
10. været

Ikke overraskende har vi vært ivrige på å finne frem i jungelen av ekte nyheter og aprilspøker den siste uken. Meldinger om Conficker-ormen som skulle slå seg løs 1. april har tydeligvis også gjort sitt inntog på søketrendene. Ikke minst har nyheten om at Tone Damli Aaberget er singel igjen fått folk til å reagere.

TV 2s værdame stiger i popularitet

Hos Kvasir kan vi også se at den siste tidens nyheter har gjort sitt utslag. I sin egen oversikt oppgir de følgende søkeord som de mest populære den siste uken:
1. finn
2. facebook
3. isabella martinsen
4. spill
5. yr
6. nettby
7. nav
8. tone damli aaberge
9. vg
10. påske
Det er tydelig at vi i Norge har interessert oss for værmeldingene den siste tiden og ikke nødvendigvis for å se hvordan været blir. For Tone Damli Aaberget må her se seg slått av værmelder hos TV 2 Isabella Martinsen. Ellers er det tjenestene Finn og Facebook som står på topp hos Kvasir. Nav seiler også opp på en god 7. plass, men det er neppe fordi de er så veldig populære nå om dagen.
Her kan du finne mer informasjon om søketrender hos Google.
Her kan du finne mer informasjon om søketrender hos Kvasir.

Les også
TV på hytta i påsken
Les også
De mest populære nettsidene
annonse