Lite stuetastatur fra Lenovo

I takt med at datamaskiner stadig dukker opp i nye formater og finner veien til flere og flere av husets rom, forsøker også bransjen å finne nye måter for oss å kontrollere dem på. For tiden er det touch som er det helt store, men det er tross alt ikke alltid like praktisk å være nødt til å ta på datamaskinen for å kunne styre den. I mange tilfeller er derfor fremdeles mus og tastatur sjef, men dette passer heller ikke alltid inn over alt - for eksempel vil ofte din bedre halvdel protestere over å ha noe slikt i stua.
En stue-PC med mediesenter kan riktignok ofte styres ved hjelp av en fjernkontroll, men av og til trenger vi likevel mus og tastatur, og i de tilfellene er trådløst og mini to fine stikkord. Her er det enn så lenge realtivt tynt med alternativer, men vi har nylig testet den kjekke Cideko Air Keyboard, og blant andre har også Logitech en liten sak.


Denne måneden tar også Lenovo opp konkurransen med Mini Wireless Keyboard N5901 / Multimedia Remote with Keyboard. Denne litt merkelig utseende saken består av et qwerty-tastatur og styrekule for kontroll på muspekeren. Den kommuniserer selvsagt trådløst på 2,4 GHz via en liten dongle (mottaker) som plugges inn i datamaskinen, og veier ikke mer enn 107 gram. Den skal ha 10 meters rekkevidde og prisen på rundt 60 dollar er heller ikke så gal.
Dessverre har ikke Lenovo noen umiddelbare planer om å slippe denne modellen på det norske markedet, men om du ikke har noe i mot internasjonalt tastatur er det selvfølgelig mulig å bestille den (husk da at avgifter kommer i tillegg) eller plukke den opp om du skulle være i det store Utland en gang.

Les også
Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000
annonse