Tek.no

Nyhet

2009 - minimaskinenes år

Ole Morten Knudsen
4 Nov 2008 11:00

Det har lenge vært usikkert hvordan markedet for minimaskiner står. Flere produsenter og distributører har nærmet seg dette fenomenet med forsiktige steg. Men Acer vil satse enda sterkere i året som kommer.
Satser hardt i 2009
Da Asus slapp sin Eee-PC tidligere i år var det mange som var skeptiske til det nye fenomenet. En liten, billig maskin med minimal kraft var det få som annså som en god investering. Publikum var derimot svært nysgjerrige og det siste året har det kommet en rekke modeller på banen. Maskinene har dermed blitt stadig bedre og utvalget har selvfølgelig blitt større. Men i 2009 vil trolig bli et enda større år for de som er glade i minimaskiner.


Acer forventer å selge seks millioner av sin maskin Acer Aspire One i 2009.
Ifølge svenske IDG regner Acer med å selge ikke mindre enn seks millioner enheter av sin minimodell Acer Aspire One. Målet deres er å bli ledende innenfor dette markedet. Samtidig vil de få sterk konkurranse fra Asus som slett ikke vil hvile på laurbærbladene. De vil lansere en billigmodell til 1.400 kroner i 2009. Spesifikasjonene er det lite informasjon om, men ifølge Digitimes påstår Asus sin sjef, Jerry Shen, at fremtidens minimaskiner i større grad vil fokusere på modeller med ti tommers skjermer. Om dette også gjelder deres planlagte billigmodell, er derimot usikkert.
Voksende marked i Norge
Her i Norge har vi så vidt begynt å oppdage minimaskinene, men ifølge distributørene går salget foreløpig godt. Så langt er modeller fra Asus, Acer, HP, MSI og Multicom tilgjengelige her i landet. Men det er stor sannsynlighet for at Dell sin modell Mini Inspirion om kort tid også vil bli tilgjengelig på markedet her.


Norske Multicom stiller med minimodellen Multicom Alishan.
Her kan du lese mer om de tilgjengelige minimaskinene i Norge.

Les også
Mini-PC med HD skjerm
Les også
Tastatur og kopisperrer dør ut
Les også
Dette er årets juleslager
Les også
Fujitsu Siemens følger trenden
Les også
Lenovo satser minimalt
Les også
Klart for superkjapp filoverføring
Les også
Se Panasonics nye plasmaskjermer
Les også
Ønsker du deg minimaskin til jul?
Les også
Nå kan du få Mac mini
Les også
Ny Eee-PC fra Asus
annonse

Les også