Til hovedinnhold

Office på Nokia neste år

De to gigantene skal samarbeide om å kjøre ut Microsofts Office-program på Nokias business-telefoner. De to konkurrerer om å vinne businessbrukerne med sine plattformer Windows Mobile og Symbian, men slår nå sine pjalter sammen i et forsøk på å bremse konkurransen fra aktører som Blackberry og Apple.

I går annonserte sjef for Microsoft businessavdeling, Stephen Elop, og Nokias viseadministrerende for enheter, Kai Oistamo, samarbeidet som de kaller “den første alliansen av denne størrelsen” selskapene noen sinne har inngått.

E-serien først ut

Samarbeidet skal starte umiddelbart, og de første modellene som vil dra nytte av samarbeidet er Nokias E-serie. Også på markedsføringssiden skal de to samarbeide.
- Med mer enn 200 millioner smarttelefon-kunder globalt er Nokia verdens største smarttelefon-produsent og en naturlig partner for oss, sier Elop i en pressemelding.
Alliansen bygger på det allerede eksisterende samarbeidet Nokia og Microsoft har rundt Exchange Activesync, og neste år starter finnene å levere Microsoft Office Communicator Mobile på sine businessmodeller, deretter sammen med andre Office-applikasjoner og programvare.

Her er noen av funksjonene som vil bli inkludert:

  • Mulighet til å se, redigere, lage og dele Office-dokumenter på flere enheter med mobilversjoner av Microsoft Word, Powerpoint, Excel og OneNote.
  • Øyeblikksmeldinger for forretningsmarkedet og konferanse- og samarbeidsmuligheter gjennom Microsoft Office Communicator Mobile.
  • Mobil tilgang til intranett- og ekstranett-portaler bygd på Microsoft SharePoint Server.
  • Administrasjon av enheter med Microsoft System Center.
Mer om
annonse