Tek.no

Nyhet

Sniktitt på Europas beste TV

Ole Henrik Johansen
23 Okt 2009 18:00

Høsten byr på lengre kvelder, og TV-en blir ”tatt” frem for å hygge seg med filmer, serier eller kanskje en spennende fotballkamp. Nå kan det vel kanskje være visse unntak under årets ikke fullt så regnfrie sommer, men uansett er tiden vi nå går inn i høytid for TV-bruk.
Er du på utkikk etter en ny råtass å henge på veggen, spekket med det nyeste av teknologi? Vel, vi tok en nærmere titt på det nye flaggskipet til Philips under årets IFA-messe, og det tok ikke lang tid før haken var godt plassert nede på knærne. Kanskje dette blir din nye flatskjerm.
Kort om 46PFL9704
Årets nye 9700-serie TV har fått det Philips kaller LED Pro. Skjermen byr altså på direkte bakgrunnsbelysning med LED-teknologi. Dette gir en ekstremt høy kontrast, der den dynamiske kontrasten er oppgitt til 5 000 000:1. Foruten å oppnå en meget god kontrast, gjør også LED-teknologien miljøet en tjeneste. Skjermen bruker nemlig opptil 40 prosent mindre strøm enn tilsvarende størrelse med normal bakgrunnsbelysning.
Skjermen takler selvfølgelig alt av oppløsninger opp i mot Full HD, og har et 200 Hz panel. TV-modellen er også svært rask, men en responstid på kun ett millisekund. Skjermen har videre Ambilight Spectra 3, Perfect Pixel HD og Perfect Natural Motion. Disse funksjonene skal til sammen skape et skarpere og mer bevegelig bilde, og lyset rundt kantene på de tre sidene skal være prikken over i-en.
Denne modellen har også blitt mer interaktiv, med mulighet for trådløst å surfe på forskjellige installerte nettsteder. Nytt er også at du har mulighet til å surfe fritt utenom de forhåndsinstallerte sidene.

Sylskarp
Flaggskipet henger på veggen sammen med den nye 8600-serien samt en modell fra fjorårets sortiment uten LED-bakgrunnsbelysning. Bildet som vises er en sort hund, med en sort bakgrunn. Det er enkelt å se at sortnivået og skarpheten i den nye 9700-serien er slående, og hunden lyser av liv. Bakgrunnen er nærmest marineblå på fjorårets modell, mens 8664-modellen kan man skimte en liten glød i sortfargen. 9704 er på sin side hel sort.
Med nye demoer rullende på de tre skjermene viser 46PFL9704 knivskarpe bilder, ekstrem lysstyrke og rikelig med farge. Ved raske bevegelse skilles objektet fra bakgrunnen uten noe spor av omriss. Det er ingen tvil om at denne skjermen virkelig danker ut de to andre skjermene, og vi ser jo hvorfor denne modellen fikk årets EISA-pris for beste LCD-TV produkt.
I tillegg viser lyden seg også frem positivt, der det ikke virker som det er noe mangel på verken bass eller mellomtone. Fjernkontrollen har også fått et nytt utseende, med en solid kompakt utforming og en aluminiumsoverflate som står i stil til TV-en. Den er nokså liten, men fortsatt enkel å tyde, med en rask respons.


Design og tilkoblinger
Designmessig føyer denne modellen seg inn i rekken av nye Philips-modeller, med et spenstig og flott design etter vår mening. Samme utforming finner du også igjen i andre produkter, som for eksempel de nye Blu-ray-spillerne. Rammen rundt apparatet kommer i en mørkegrå aluminiumsfinish, og får skjermen til å fremstå som eksklusiv. Foten fremstår også bra, og går i ett med resten av apparatet.
Som seg hør og bør har det nye flaggskipet også tilkoblingsmulighetene i orden. Apparatet har fem HDMI-kontakter, VGA-tilkobling for PC-bruk, komponent, digital koaksial lydutgang og MPEG-4 støtte for å nevne noe.Ingen test
At den nye 46PFL9704 tar steget videre som det nye flaggskipet fra Philips er det ingen tvil om. Det er et spennende pust i en bransje som beveger seg med storskritt. På lik linje som mange andre leverandører vi var innom på messen, har Philips satset på LED-teknologi, og samtidig fokusert mer på miljøet.
Vi gjør oppmerksom på at dette kun er en sniktitt, og at vi ikke fikk teste alle funksjonene ved denne modellen. Men vi ser frem til å ta en fullkommen test av denne skjermen oppimot andre aktører på markedet.

annonse

Les også