Til hovedinnhold

Googlesøket blir bedre

Normalt sett ved et søk via Google vil du få opp forslag til diverse nettsider som inneholder de ordene eller frasene du søker etter. Jobben med å finne den eller de nettsidene som er mest relevant har du til nå måttet ta selv. Nå vil Googel selv ta jobben.

Satser på intelligent søkemotor

Google har store planer for forbedringer i sitt nettsøk. De jobber nå med å implementere såkalt semantisk søk i sin tjeneste. Dette betyr at søkemotoren vil analysere de stikkordene du legger inn som søkeord og gi deg bedre resultater. Legger du foreksempel inn "pris på Ipod" skal du kunne få opp selve prisen Ipoden selges for. Samtidig vil et søk etter for eksempel "Principles of physics" analyseres og gi deg forslag om du muligens søker etter "Big bang"
- Vi lanserer en ny teknologi som bedre kan forstå assosiasjoner og konsepter som er relatert til ditt søk. En av de første applikasjonene lar oss foreslå mer brukbare relaterte søk. Vi har nå mulighet til å behandle fler forespørsler, fler språk og lar oss gi deg forslag som er mer relatert til det du faktisk søker etter, skriver Ori Allen og Ken Wilder fra Google i selskapets blogg.

Selskapet mener de nye tekniske løsningene gjør Googles søkemotor langt mer intelligent enn tidligere.

Gir deg bedre innsyn

Samtidig gjør Google også noen forandringer i forslagene til aktuelle nettsider. Om du har intrikate søk vil Google nå gi deg lengre utdrag fra sidene i forhåndsvisningen, dette for at du bedre skal kunne se hvordan ordene du søker etter opptrer på de aktuelle nettsidene.

- Når du legger inn en lengre forespørsel bestående av mer enn tre ord så vil det normale utdraget fra aktuelle nettsider muligens ikke gi deg nok informasjon og kontekst. I slike situasjoner vil vi nå øke antallet linjer i utdraget for å gi deg mer informasjon og vise deg en større kontekst med de ordene du søker etter, skriver Allen og Wilder.

Endringene har så langt blitt lagt til hos 37 av Googles nasjonale søkesider. Norge er en av disse.

Mer om
annonse