Til hovedinnhold

Verdens sykeste VR-simulator har blitt bygd i Tyskland

Kaster deg rundt i et digert rom.

Max Planck Institute for Biological Cybernetics/YouTube

Ved siden av selve VR-brillene utvikles det også stadig nytt tilleggsutstyr som skal bidra til å heve og komplettere VR-opplevelsen. Nå har det kommet en ny spektakulær innretning som vil gjøre virtuell virkelighet mange ganger mer realistisk. Det melder nettstedet Eurogamer.

Den nye oppfinnelsen kommer fra det tyske forskningsinstituttet Max-Planck-Institut für biologische Kybernetik i byen Tübingen, og er et slags bur som henger i løse luften, og som kan bevege brukeren i alle mulige retninger.

Drives av 473 hestekrefters motor

Forskerne kaller innretningen for en «kabelrobot» og påstår at det ikke finnes noen tilsvarende konsepter i verden. Selve buret som brukeren sitter i er laget av karbonfiber og er koblet til åtte stålkabler som vipper og beveger buret fritt omkring i seks dimensjoner, i henhold til hva som skjer i VR-bildene som brukeren ser.

Systemet er kompatibelt med Oculus Rift-brillene. Foto: Max Planck Institute for Biological Cybernetics/YouTube

Ifølge forskerne skal motoren som driver kablene ha en samlet effekt på hele 473 hestekrefter, så dermed er det duket for ganske solide G-krefter. Som du kan se i demonstrasjonsvideoen er systemet i stand til svært raske og brå bevegelser.

I videoen kommer det for øvrig også tydelig frem at systemet er kompatibelt med de velkjente VR-brillene Oculus Rift, som bæres av testpersonen.

Perfekt til simulatorer

Ifølge de tyske ingeniørene som bygde systemet er det spesielt velegnet til for eksempel flysimulatorer, helikoptersimulatorer og bilsimulatorer, da det er i stand til å simulere bevegelsene til slike kjøretøy med høy grad av realisme.

Innretningen har ikke akkurat et forbrukervennlig format, så det spørs når vanlige folk eventuelt får glede av oppfinnelsen, men det er ikke umulig at konseptet kan danne grunnlaget for rimeligere og mer anvendelige systemer.

For et innblikk i hvordan den unike kabelroboten fungerer kan du sjekke ut demonstrasjonsvideoen under.

I mellomtiden kommer det stadig nye VR-briller:
Canon har nå kastet seg på markedet med et ekstra høyoppløst par »

(Kilde: Eurogamer)

annonse