Nyhet

Facebook lager misliker-knapp

Men den skal ikke brukes til å stemme ned innhold.

Noen ganger føles det ikke nok å ikke trykke liker-knappen på et Facebook-innlegg eller en kommentar. Noen ganger vil man veldig gjerne vise at man ikke liker noe.

I årevis har brukerne bedt om en «misliker»-knapp, og i Facebook har alltid sagt at det vil de ikke lage. Frem til nå.

– Folk har bedt om den «misliker»-knappen i mange år, og i dag er en spesiell dag, for i dag er dagen der jeg faktisk kan si at vi jobber med saken, og er veldig nær ved å lansere en test, sier Facebook-sjefen Mark Zuckerberg til CNBC.

Ikke meningen at det skal være en «downvote»

Det er imidlertid ikke lett å lage en slik funksjon på en god måte. Zuckerberg forklarer at de ikke ønsker å gjøre Facebook til et forum der man stemmer poster opp og ned:

– Det virker ikke som et samfunn vi ønsker å lage: Du ønsker ikke å gå gjennom prosessen med å dele et øyeblikk som har vært viktig for deg, og så oppleve at noen «downvoter» det, forklarer Zuckerberg.

I stedet handler «misliker»-knappen mer om empati, sier Zuckerberg. De fleste har vel opplevd et dilemma når noen deler noen trist, og du ikke helt vet hva du skal gjøre. Det virker galt å «like» det, men det virker like galt å «ignorere» det.

Ifølge Zuckerberg er det slike tilfeller den nye knappen er designet for. Det blir spennende å se om det bare er slik den blir brukt, om den kommer seg gjennom testingen.

Facebook har allerede tatt skritt for å fjerne ting folk ikke liker
Slik som de falske «nyhetene» som deles i hytt og pine »

(Kilde: CNBC)

Les også
Fremmed for oss med sorg på Internett
Les også
Slått opp med kjæresten? Ny funksjon gjør Facebook-livet etterpå litt enklere
Les også
Lei av treg nyhetsstrøm på Facebook? Nå kommer løsningen
annonse