Nyhet

LG lanserer egen musikktjeneste for mobiltelefoner

Byr på høy kvalitet og skal ikke konkurrere med strømmetjenestene.

Musikkelskere begynner å få mange alternativer å velge mellom når det gjelder musikktjenester, særlig etter at Apple nå har hoppet på karusellen med sin Apple Music-tjeneste. I en kanskje noe uventet vending har mobilprodusenten LG nå også lansert sin egen musikktjeneste.

Den nye tjenesten kunngjøres i en fersk pressemelding, og det kan nevnes først som sist at LGs nye musikkfremstøt ikke blir en direkte konkurrent til ekisterende tjenester som Spotify og Apple Music.

Nedlastingstjeneste med høy lydkvalitet

For det første er det ikke snakk om en strømmetjeneste, men derimot en nedlastingstjeneste. I tillegg vil den kun være tilgjengelig på LGs egne mobiltelefoner, via selskapets SmartWorld-applikasjon.

Den nye tjenesten krever at du har en av LGs toppmodeller, for eksempel G4. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tjenesten vil la brukere laste ned opptil to låter gratis hver måned, og i tillegg få tilbud om laste ned ytterligere låter til halvparten av den «vanlige» prisen, uten at det er helt klart hva dette innebærer.

Det LG håper skal lokke folk til tjenesten er at låtene man laster ned har en samplingsfrekvens på 192 kHz og 24-bits oppløsning, som altså skal gi vesentlig høyere lydkvalitet enn det man får på både CD-er og strømmetjenester. CD-er opererer med en samplingsfrekvens på 44,1 kHz og har 16-bits oppløsning.

Krever LG-toppmodell

For å få glede av denne lydkvaliteten må du dermed være i besittelse av en LG-mobil som støtter 24-bits lyd, som hovedsakelig inkluderer toppmodellene G Flex 2, den nye flaggskipmodellen G4, samt de eldre G3 og G2.

Utover dette foreligger det ennå ikke så mye informasjon om LGs nye musikktjeneste, ei heller pris. Tjenesten skal bli tilgjengelig i løpet av denne måneden i over 70 land. Når den eventuelt blir tilgjengelig i Norge er ikke kjent.

LG har også nylig lansert ny OLED-TV med 4K-oppløsning: Den klatret nesten til topps i vår anmeldelse »

(Via Engadget)

Les også
Neil Young trenger mer penger til musikkspilleren sin
Les også
LG 55EG960V 4K OLED: Nå kan du pensjonere din gamle plasma-TV
Les også
LG vil øke batteritiden kraftig med et latterlig enkelt grep
Les også
Spotify lager app for smartklokker
Les også
LG G4: Det beste mobilkameraet du får plass til i lommen
annonse