Til hovedinnhold

LGs nye mobil har to skjermer på framsiden

Og et heftig kamera som lar deg filme i 4K.

LG / Tek.no

LG har nettopp avslørt sin nye mobiltelefon. De kaller den V10, og den er ganske spesiell.

To skjermer

Det mest iøynefallende er at mobilen faktisk har to skjermer. Den ekstra skjermen ligger like over den normale skjermen, og på bildene ser det ved første øyekast ut som det bare er én enkelt skjerm.

De opererer imidlertid helt uavhengig av hverandre. Den øverste skjermen har med sine 160 x 1040 piksler plass til ting som statusinformasjon, klokke, værinformasjon og noen snarveier.

Poenget med denne skjermen er at den skal være på hele tiden. Du slipper med andre ord å aktivere hovedskjermen for å se hva klokken er, eller om du har fått noen nye meldinger eller e-poster.

Offisiell promovideo. Den er litt bråkete, men får poengene sine frem.

4K-video og ultrabrede selfies

Men V10 har også et annet ess i ermet, som for mange vil være viktigere enn den ekstra skjermen. Kameraet på baksiden er på 16 megapiksler, og støtter videoopptak i 4K i enten 16:9 eller 21:9-format.

Mobilen har ekstra fokus på video. Foto: LG

Videoappen er hakket mer profesjonell enn vanlig, med innebygd lydmonitor og mengder av redigeringsmuligheter. Den har også smart stabiliseringsfunksjon for å redusere bevegelser og risting i bildet.

På forsiden har mobilen ikke mindre enn to kameraer, hvert på fem megapiksler. Disse jobber sammen for å lage superbrede bilder. Nå trenger kameratgjengen med andre ord ikke å invadere hverandres intimsoner for å få plass på selfien.

Utover dette skryter LG blant annet av at mobilen skal tåle svært mye, takket være noe de kaller «dura skin».

Mobilen har 64 GB med lagringskapasitet, og denne kan utvides til 200 GB via et microSD-kort. Ellers har den 4 GB internminne, og hovedprosessoren er en Qualcomm Snapdragon 808.

LG vil lansere mobilen i Korea denne måneden, ifølge Mashable. Senere lanseres den i USA og andre land, men vi vet ikke når den norske lanseringen vil finne sted.

Mobilkameraer er noe LG er flinke på
Test: LG G4 har det beste mobilkameraet du får plass til i lommen »

(Kilder: Wired, Mashable, YouTube)

annonse