Til hovedinnhold

Konto-kluss i Android Market

For å kjøpe en app i Android Market må du ha tilgang til betalingsløsningen Google Checkout. Det skal du normalt få med en Gmail-adresse eller en Google-konto, men dette virker ikke for alle.

En av Mobilen.nos kollegaer som har en HTC Hero er blant dem som ikke fikk kjøpt apps i Android Market. Han forstod imidlertid kjapt at dette var et problem for ganske mange Android-brukere, da flere klagde til døve ører om det samme på Googles eget hjelpeforum.
Han hadde en Google-konto på mobilen, men måtte legge til enda en konto med Gmail-addressen sin og knytte denne opp mot Google Checkout. Problemet oppstod da han når han prøvde kjøpe apps i Android Market med denne kontoen, for hver gang han prøvde fikk han beskjed om at nettverkstilkoblingen var brutt etter noen minutter - til tross for god dekning via enten mobilnettet eller Wi-Fi. (Korrigert)

"Cannot establish a reliable data connection to the server"  var feilmeldingen, og denne gjelder også andre i andre sammenhenger.

Men i dag fant han løsningen.

Via YouTube-appen
Slik løste han problemet med Google Checkout:

1) Opprett en YouTube-konto med Gmail-kontoen du vil legge til. (Hvis du har det fra før kan du gå rett til neste punkt.)

2) Logg deg inn på You Tube via You Tube-appen på mobilen. (Det funker ikke via mobilsiden.)

3) Åpne Android Market-appen på nytt, og nå vil du kunne kjøpe alle de apps du måtte ønske via Google Checkout.
Foreløpig må du registrere et bankkort (VISA, Mastercard, American Express eller Discover) for betaling, men etter hvert vil det trolig komme støtte for PayPal - og enda bedre: Betal for Android-apps på mobilregningen.

Google har etter sigende avfeid problemet som en maskinvarefeil hos mobilprodusenten, og slettet flere tråder om emnet i sitt hjelpeforum. Samtidig er det mobiler fra forskjellige produsenter som skal være berørt.

Se også: Her er ukens nye apps til mobilen

Mer om
annonse