Til hovedinnhold

Slik blir iPad 2

Det har lenge vært spekulert i at Apple kommer med en arvtager til sitt populære nettbrett, noen mener allerede før jul mens andre holder en knapp på første kvartal i 2011.
Tidligere i år så vi en patentsøknad fra Apple hvor en iPad-liknende sak fikk dobbel dokking, hjørner som kan brukes til å styre nettbrettet og kamera.
Nå er det altså dukket opp nok en patentsøknad fra selskapet, og ut fra denne ser det ut til at iPad skal på slankekur. I stedet for aluminiumsrammen på dagens iPad, har Apple søkt patent på et plastmateriale forsterket med karbonfiber til bruk som chassis til en elektronisk enhet, skriver Digi.no.

Lyst på nettbrett, men ikke iPad? Les vår test av Samsung Galaxy Tab.

Søknaden nevner riktignok ikke iPad spesifikt, men illustrasjonstegningene gjør det ganske så klart at man her har nettbrettet i tankene.
Her hjemme er ikke en gang første versjonen kommet på markedet offisielt, men forrige ukes meldinger fra Telenor og NetCom tyder på at iPad er rett rundt hjørnet.
Her er noen av forventingene analytikere og eksperter har om iPad 2:

Høyere oppløsning

Etter å ha brukt den sylskarpe nye skjermen på iPhone 4 (326 piksel per tomme) virker skjermen på iPad (132 piksel per tomme) slørete og kjedelig. Med en mer høyoppløst skjerm vil iPad styrke sin posisjon som videospiller, fotoalbum og e-bok. Et alternativ kan være å lansere en mindre utgave av iPad og beholde dagens oppløsning.

Kamera – foran og bak

Uten kamera kan man verken ta bilder eller føre videosamtaler, standardfunksjoner som vi er vant til fra alle Apples mobile produkter. Det er til og med funnet et spor til å montere en kameramodul i dagens iPad, så det er ingen tvil om at selskapet har lekt med tanken. I versjon 2 kommer det kamera, sammen med støtte for FaceTime.

Mer lagringsplass

Selv om dagens største iPad har rommelig plass med sine 64 GB, er det ingen tvil om at mange brukere har nytte av mer lagringsplass – spesielt siden man ikke kan oppgradere plassen med minnekort. Glem heller ikke at iPod Classic nådde 160 GB allerede i 2007.

iLife

Apple har allerede konvertert kontorprogrammene fra iWork til iPad, men det er selskapets iLife-programmer som er mest interessante for den jevne forbruker. Fotomanipulering i iPhoto, filmredigering i iMovie og musikkarbeid i GarageBand er alle bruksområder som burde fungere utmerket på en iPad.

Bedre tilkobling til TV

Per i dag klarer iPad bare å vise utvalgte apps (Keynote, YouTube, Safari, foto og iTunes-kompatible videoer) på en TV-skjerm eller prosjektor. VGA-utgangen har dessuten en maksimal oppløsning på 1024 x 768 piksler som er for lite til å vise Blu-Ray og foto i sin fulle oppløsning. Ikke minst er overføringen analog, som gir skurr og støy i bildet.
Les også: Test - slik blir iPad på norsk.

annonse