Til hovedinnhold

Slik blir nye Blackberry

Om få måneder slippes neste versjon av operativsystemet til Blackberry, melder Boy Genious Report. Nettstedet har fått leke seg med en prototype, og melder om mange spennende nyheter fra den kanadiske produsenten.
En av de største nyhetene i versjon 6 er full støtte for multitouch. Det åpner for å bruke fingrene til å rotere bilder, zoome inn og zoome ut, slik vi kjenner det fra Iphone. Operativsystemet skal også støtte kinetisk skrolling og såkalt "gummistrikk" i lister, det vil si at ting farer forbi raskere jo raskere du drar fingeren og at lister spretter tilbake når du kommer til slutten.

Menyene har blitt pusset opp med ny design, og arbeidsflyten skal være mer strømlinjeformet. Nye kontekstuelle menyer kan hentes frem ved å trykke og holde inne på skjermen, og dette sparer deg for mange klikk. Hjemmeskjermen kan også tilpasses med snarveier akkurat slik du ønsker.

Det vil komme en helt ny nettleser i OS 6, som blant annet lar deg ha flere nettsider oppe samtidig. Nettleseren er bygget på WebKit-motoren, som også brukes av nettlesere  som Safari, Chrome og Android Web Browser. Det skulle bety en bedre og mer forutsigbar gjengivelse av nettsidene du besøker enn før.

Blackberry OS 6 vil komme på markedet i tidsrommet juni / juli, ifølge Boy Genius Report. Forhåpentligvis får vi da også se de første telefonene med OS 6 under panseret.

Mer om
annonse