Til hovedinnhold

Billige fotoskjermer fra Eizo

Eizo FlexScan S2243W

Eizo slapp i dag tre nye skjermer som alle støtter 96% av AdobeRGB-fargerommet, til en helt annen pris enn vi er vant med å måtte legge på bordet for å få slik støtte. Slike skjermer i tilsvarende størrelse koster vanligvis tre ganger så mye som de nye skjermene. Eizo har i lang tid vært standardmerket for mange designere og fotografer, men de skjermene som har støttet AdobeRGB har hittil kostet flesk. De nye ligger fremdeles i et langt høyere prissjikt enn de fleste normale skjermer, men er likevel nå kommet ned på et nivå der fotointeresserte med en normalt slunken lommebok kan vurdere å investere i en skjerm med AdobeRGB-støtte.

Men søtte for AdobeRGB er på langt nær alt man får i disse skjermene. Eizo har gitt dem en rekke interessante funksjoner, som for eksempel en spesiell strømstyringsfunksjon som de kaller Auto EcoView. Denne måler lysnivået i omgivelsene og justerer skjermens baklys deretter, noe som i følge Eizo sliter mindre på øynene, og i tillegg reduserer energiforbruket med opp til 43%. I tillegg påstår Eizo at skjermene ikke forbruker strøm overhodet når de er avslått, i motsetning til de fleste andre skjermer.

Foruten støtten for AdobeRGB er det en annen ting ved trekløveret som gjør dem spesielt godt egnet for fotografer og andre med spesielle krav til fargegjengivelse, og det er den innebygde støtten for fargekalibrering. Ved hjelp av en Spyder 3 kan man justere skjermens LUT ("Look Up Table"), noe som i følge Eizo skal være svært enkelt og brukervennlig og ikke kreve noen vesentlige forhåndskunnskaper om fargehåndtering. Man kan selvsagt også benytte programvaren som følger med Spyder 3 dersom man ønsker det.

Eizo FlexScan S2433W

Av mer normale ting finner vi DVI-D, VGA/D-Sub, samt DisplayPort. USB-hub med to porter er også innebygget, noe som kan gjøre sitt for å hindre for mye kabelrot på skrivebordet.

Det som derimot desverre ikke kan sies å være normalt, er Eizos garanti. For det første varer den i fem år, og for det andre har den strengere krav til pikselfeil enn vanlige garantibetingelser (ISO 13406-2). På en skjerm med 1600 x 1200 piksler er normalen fire pikselfeil og opp til 20 subpikselfeil, mens Eizos grense før du får ny skjerm på garantien er 0 pikselfeil overhodet. De aksepterer også langt færre feil på subpikselnivå enn det som er vanlig.

Størrelse, oppløsning og veiledende pris er som følger:

Mer om
annonse