Brillefritt 3D-kamera

To tegn har vært svært viktige i år: Tallet 3 og bokstaven D. Disse har blitt kombinert til det magiske 3D, og gjort både konsumenter og produsenter yre. For mannen i stua er det mulighetene for å få enda mer levende underholdning som er det spennende, for elektronikkprodusentene er det mulighetene for å tjene mer penger. 3D krever jo som du sikkert vet at vi investerer i helt nytt utstyr.
Ett av selskapene som har kastet seg på 3D-racet er Fujifilm, som i dag lanserer et nytt 3D-kamera. Det nye vidunderet kalles FinePix W3, og er en videreføring av Fujifilms første 3D-kamera FinePix W1, som ble lansert allerede i fjor sommer.
3D krever at bildet fanges opp fra to forskjellige vinkler samtidig, og for dette er W3 utstyrt med to separate kameraer og en prosessor som setter sammen bildeinformasjonen. I tillegg til å ta bilder og HD-film (720p) i 3D kan naturligvis også W3 fint ta standard 2D-bilder. Også da kan begge kameraene brukes samtidig, med forskjellige instillinger om ønskelig. Det vil si at du ta bilder samtidig med for eksempel det ene kameraet zoomet inn og det andre på normal brennvidde.
Mer om hvordan 3D fungerer kan du lese i vår TV-skole.
Fujifilms teknologi gjør også at du kan se resultatet i 3D direkte på den 3,5 tommer store LCD-skjermen - uten å bruke spesielle briller.

Oppgitte tekniske data:

- Fujinon 3x optisk zoom x2 (35-105 mm)
- 10 Megapiksel 1/2.3” CCD x2
- 3,5” høykontrast LCD (1120K dots)
- 3D HD Video (1280x720/ 720p AVI – 24 b/s)
- 3D stillbilde (3648 x 2736 MPO +JPG)
- Direkte 3D-visning på kameraets 3.5” LCD-skjerm (uten briller)
- Direkte kobling via HDMI minikabel (high-speed) til 3D HDTV
- Manuelle innstillinger, motivprogrammer, mulighet til å ta to bilder med ulike innstillinger samtidig
Fujifilm FinePix W3 skal være å finne i butikkene fra november. Veil pris ca. kr. 4500,-
Mer om kameraet kan du lese på Fujifilms nettsider.
Kilde: Pressemelding

Les også
Nå kan du kjøpe 3D-videokamera
Les også
Nå kommer 3D-TVene
Les også
Én av ti nordmenn kan ikke se 3D
Mer om
annonse