Nyhet

Kjøpte domenet Google.com for 12 dollar

Tidligere Google-medarbeider hadde full kontroll i ett minutt.

En av Googles mange virksomheter er Google Domains, der de leier ut rettighetene til domenenavn på nettet. Her kan du skrive inn ønsket domenenavn, sjekke om det er ledig, og så bestille det.

Da den tidligere Google-medarbeideren Sanmay Ved tok en titt på tjenesten, skrev han for moro skyld inn Google.com. Til hans store overraskelse var navnet ledig, og for den nette sum av 12 dollar kunne han kjøpe det.

Kjøpet gikk uten problemer

Han var ganske sikker på at det bare var en feil, men prøvde likevel. Betalingen gikk gjennom, han mottok kvittering og vips: Google.com var hans.

Systemet ordnet det automatisk slik at han mottok administratormeldinger for Google.com-domenet på sin webmaster-konto, noe som bekreftet at han nå var verifisert som eier av Google.com.

Eierskapet var imidlertid kortvarig, ettersom han omtrent ett minutt senere mottok en e-post fra Google Domains om at kjøpet var kansellert. Han valgte også å rapportere hendelsen til Google.

Han har ingen anelse om hvorfor han fikk kjøpt Google.com-domenet i utgangspunktet, og ifølge Business Insider har en representant for Google sagt at de heller ikke har fått klarhet i hvorfor det skjedde.

– Jeg klarer ikke helt å komme over det faktum at jeg faktisk eide Google.com, sier Ved til Business Insider.

Ønsker du å kjøpe domenenavn av Google, er utvalget stort
Du kan blant annet få domener som ender på .app, .eat og .みんな. »

(Kilder: LinkedIn og Business Insider)

annonse