Til hovedinnhold

Filmskapere vil stanse lanseringen av alle filmer for å få has på piratkopiering

Går drastisk til verks for å bli kvitt den ulovlige kopieringen.

iStock, 5344136

Det er ingen hemmelighet at musikk- og filmindustrien har trappet opp kampen mot piratkopiering den siste tiden, men nå har en gruppe innholdsprodusenter tatt kampen til det som må sies å være et nytt nivå. TorrentFreak melder nemlig om et knippe filmskapere som vurderer en midlertidig stans i lanseringen av alle filmer for å bli kvitt piratkopieringen.

Hvorvidt vi får merke noe til det drastiske tiltaket her på berget i nevneverdig grad er vel heller tvilsomt, da det er den indiske filmindustrien det dreier seg om i denne omgang.

Vil «sulte ut» piratene

Gruppen som vurderer den spenstige idéen heter Tamil Film Producer’s Council (TFPC) og representerer altså et antall filmskapere i landet. TFPS avholdt nylig sin årlige generalforsamling, og det var under dette arrangementet at forslaget ble lagt frem.

India er en storprodusent av filmer. Her en kino i byen Jaipur i nord-India. Foto: Regien Paassen/Shutterstock.com

TFPS skal visstnok være hardt rammet av massiv piratkopiering av filmene deres, og tanken med å stanse filmlanseringene er å sørge for at piratene går tom for verk å piratkopiere, og dermed går konkurs. Noen av medlemmene i organisasjonen ønsket et tre måneders opphold, mens andre ønsket at perioden skulle ligge på hele seks måneder.

– Piratvirksomhet vil automatisk stoppe opp når ikke det finnes noe innhold. Dersom vi stanser filmlanseringer i for eksempel tre måneder vil filmpiratene måtte legge ned virksomheten sin. Vi kikker på denne muligheten fordi filmprodusentene har lidd stort de siste par årene, sa president i TFPS Kalaipuli S Thanu.

Slipper tre filmer i uken

Organisasjonens medlemmer slipper så mye som tre filmer hver uke, så dersom produsentene stanser premierene i tre måneder er det snakk om til sammen 36 filmer som holdes tilbake. Thanu gjorde imidlertid oppmerksom på at det ikke er tatt noe endelig beslutning ennå.

Ifølge TorrentFreak er idéen i ferd med å vinne stadig mer støtte, men noen er også skeptiske til om dette er den beste måten å få has på piratkopieringen på. En av de ledende filmprodusentene i gruppen uttalte at det allerede er vanskelig nok å finne et passende lanseringsvindu for filmene, og det å holde igjen filmer vil skape en opphopning av filmer som vil gjøre dette problemet enda verre.

Enn så lenge er det altså bare den indiske filmindustrien som vurderer dette drastiske tiltaket, og det er nok heller tvilsomt at den vestlige filmindustrien vil følge etter med det første.

Her er et enda mer dramatisk anti-pirat-forslag: En kvinnelig musiker vil kutte av fingrene til musikkpirater »

annonse