Til hovedinnhold

Bringer fremtidens TV til forbrukermarkedet

LG slipper den første OLED-TV-en med 4K-oppløsning.

LG

Både OLED- og 4K-teknologien er i ferd med å marsjere høylytt inn på markedet, men TV-modeller med begge teknologiene er ennå relativt fåtallige, i tillegg til avskrekkende dyre.

LG er kanskje det selskapet som har ivret mest etter å gjøre 4K-OLED noe mer jordnært, og kunngjorde i sommer at de skulle lansere to slik modeller senere i år, og for litt siden ble det også klart at TV-ene skulle vises frem på IFA-messen.

Nå har som kjent IFA-messen vært, og i den forbindelse har LG omsider offisielt dratt sløret av de nye TV-ene, som selskapet for anledningen drister seg til å kalle de aller første kommersielt tilgjengelige i sitt slag.

LG 77EC980V.Foto: LG

To størrelser

TV-ene får modellnavnene 77EC980V og 65EC970V, og kommer altså i størrelsene 77 og 65 tommer med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Skjermene er tidligere kjent buede.

Modellene er i tillegg utstyrt med LGs WRGD-teknologi, som innebærer at panelene har en ekstra, hvit subpiksel som skal sørge for mer naturlig fargegjengivelse og langt bedre kontrast.

På lydsiden byr TV-ene på LGs såkalte Ultra Surround-teknologi, en flerkanals-lydløsning som er utviklet i samarbeid med Hi-Fi-produsenten Harman Kardon. Løsningen skal ifølge LG by på en ekstra rik lydopplevelse, men de tekniske detaljene er uvisse.

Kommer i høst

Når det gjelder design har de to nye OLED-TV-ene ellers en fot som LG beskriver som «bladformet». TV-ene er selvagt også utstyrt med LGs WebOS-grensesnitt, som selskapet allerede har fått en del skryt for.

TV-ene skal ifølge LG lanseres senere i høst, men et nærmere tidspunkt er ennå ikke angitt. Tidligere er det imidlertid antydet at modellene vil bli tilgjengelig i oktober.

De endelige prisene må vi også vente på, men det danske nettstedet Flatpanels meldte i juni at 77-tommeren vil ligge på over 200 000 kroner, mens 65-tommeren får en overraskende «lav» prislapp på rundt 60 000 kroner. Med norske avgifter blir nok prisene en del høyere.

Om disse TV-ene ikke er dyre nok har Samsung en ny råtass: Denne 105-tommeren vil trolig koste rundt én million kroner »

(Kilde: Pressemelding)

annonse