Tek.no

Nyhet

Bare én av disse får en Mini-versjon

LG og HTC går forskjellige veier med sine toppmodeller.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/Teknofil.no/montasje
20 Mai 2015 06:00

Det er slettes ikke uvanlig at mobilprodusentene lanserer flere varianter av samme mobil, og dette gjelder særlig toppmodellene. En typisk markedsmodell er å først lage en skikkelig toppmodell, og deretter lage både en større og en mindre versjon. Nå har LG og HTC begge trukket sløret av sine planer for Mini-modeller, men det ser ut til at de to produsentene har vidt forskjellige planer.

Mens LG ifølge PhoneArena akkurat har rukket å lansere LG G4c – en mindre versjon av flaggskipet LG G4 – har HTC derimot avfeid alle planer for en mindre modell av One M9, ifølge GSMArena.

Bryter flere års tradisjon

Som du sikkert har merket, så går folk rundt med stadig større og større mobiltelefoner. Dette har også Jack Tong, sjefen for HTCs avdeling i Nord-Asia, merket seg, og det er ham informasjonen stammer fra. Da han avduket den litt større modellen One M9+, sa han ifølge Focustaiwan.tw følgende:

«I det store og det hele beveger industrien seg mot nye telefoner over 5 tommer i størrelse, og vår produktstrategi ligger nærme denne trenden.»

HTC One Mini 2 ble den foreløpig siste mini-modellen av One-familien fra HTC. Foto: HTC

Mini-serien av One-modellene ser altså ut til å ende her, etter 4,3-tommeren HTC One Mini fra 2013 og 4,5-tommeren HTC One Mini 2 fra 2014. LG på sin side har som nevnt allerede lansert sin miniversjon av LG G4, men LG G4c er langt fra «mini» i størrelsen. Dette er en 5-tommers mobil med 720p-skjerm, altså en del større enn for eksempel iPhone 6 på 4,7 tommer. Det er allikevel mindre enn storrebroren LG G4s 5,5 tommer.

LG G4c er en 5-tommer, og kommer i tre forskjellige farger. Foto: LG

LG G4c får nyeste Android-versjon – altså Lollipop – rett ut av boksen, og har en firekjerners prosessor klokket til 1,2 GHz. Her får du også 4G, et selfiekamera på 5 megapiksler og et hovedkamera på 8. På innsiden finner vi 1 GB minne, og om 8 GB lagringsplass blir lite er det minnekortinngang. Batteriet er på 2540 mAh.

Spesifikasjonene er ikke akkurat ekstreme, men hvis prisen blir lav nok kan dette bli en nokså kraftig mellomklassemobil. LG G4c skal etter sigende være tilgjengelig globalt i løpet av neste måned.

Samsung oppgraderer toppmodellen sin nå...
...men bare med et strøk maling »

(Kilde: FocusTaiwan via GSMArena, LG via PhoneArena)

annonse

Les også