Til hovedinnhold

I Russland finnes det bare 500 elbiler ...

... Likevel må alle bensinstasjoner i landet oppgraderes for å tilby lading.

Shutterstock/Teknofil.no/montasje

Et av de største problemene ved det å eie en elbil i dag, er lademulighetene. Ikke bare tar det lang tid å lade, men det er slettes ikke sikkert om det i det hele tatt finnes lademuligheter der du befinner deg.

Nå melder Engadget at Russland tar problemet ved roten, ved å lovfeste at alle landets bensinstasjoner må tilby elektriske ladestasjoner.

Masse ladestasjoner –– «ingen» elbiler

Forslaget, fremmet av statsminister Dmitri Medvedev, er definitivt et stort steg på veien mot en grønnere fremtid. Men selv om dette er storveis nyheter for Russlands elbilister, er det ett problem: dem er det ikke spesielt mange av.

Russiske bensinstasjoner – slik som denne – må snart installere elektrisk ladestasjon. Foto: Flickr/Daniel Gasienica

Ifølge The Moscow Times finnes det knapt nok 500 elbiler i det langstrakte landet, så det hele virker litt meningsløst.

Det er det imidlertid ikke, skal vi tro Yelena Burenina, en talsperson for Moscow United Electric Grid Company, som er en av hovedaktørene bak forslaget. Hun mener loven kan «...stimulere salget av elbiler...», og at Russland dermed snart kan få en mer anstendig elbil-park. Hovedproblemet hittil har vært Russlands kjølige klima, som kutter rekkevidden til elbilene drastisk. Flere ladestasjoner kan definitivt avhjelpe problemet.

Vil sannsynligvis gå for billigste løsning

En hake ved det hele, er at det ikke spesifiseres nøyaktig hva slags lader bensinstasjonene må installere. Moscow Times tror derfor de fleste bensinstasjoneierne vil velge billigste alternativ, som koster rundt 12 000 kroner før montering.

Med slikt utstyr vil det ta oppimot 9 timer å fullade en elbil, så om det først er kø på ladestasjonen kan du nok regne med å måtte stå der en liten stund.

Her i Norge krangler vi om noe helt annet enn ladestasjoner:
Elbilfordelene vil vare frem til 2017 »

(Kilde: Engadget)

annonse