Tek.no

Nyhet

Her er ukens anbefalte apper!

1 Feb 2015 06:08

Popcorn Time

Poppetid

Er du lei av film- og tv-serietjenester som sjelden har noe nytt? Hva med en nettside og app som gir deg masse nye filmer – gratis?

Det høres jo for godt ut til å være sant, men foreløpig stemmer det. Iallfall ifølge Kulturdepartementet, som i en kommentar til NRK P2s Kulturnytt om Popcorn Time sier at det ikke er ulovlig å strømme piratkopiert materiale. Popcorn Time er altså en strømmetjeneste av nye filmer til Windows, Mac, Linux og Android. Foreløpig er den i betaversjon, men den fungerer rimelig bra. Enkelte Android-telefoner vil ha litt problemer med synkronisering av lyden, men det er gratis filmmoro, og bilde og lyd er ellers svært god. Foreløpig har vi ikke sett synk-problemer i Windows-versjonen, men der har Chromecast-funksjonen fungert litt varierende, med tilløp til hakking på trådløse nettverk.

Appen Popcorn Time er foreløpig kun i beta, og apk-filen kan lastes ned fra Popcorn Times nettside. Deretter legges den over i en mappe på smarttelefonen og installeres derfra. Du må åpne for ukjent innhold i menyen for å kunne starte installasjonen. Når du starter appen, kan du velge mellom en bråte nye filmer og tv-serier som ennå ikke har dukket opp på andre norske strømmetjenester. Deretter velger du kvalitet, som regel kan du velge mellom HD 720p og 1080p. Deretter velger du teksting – en del av dem har norske tekster.

Men hvordan skiller dette seg fra piratkopiering og ulovlig nedlasting? Her dreier det seg om å strømme film, ikke om å laste ned og videreformidle. Problemet oppstår trolig hvis du velger å dele, eller «seede», filmene og tv-seriene. Som det står på popcorntime.io er det brukerens ansvar å følge reglene som gjelder i hvert enkelt land, så det får vi bare videreformidle.

Popcorn Time

Format: Android
Pris: Gratis

Last ned til Android »

Les også