Tek.no

Nyhet

LG vil øke batteritiden kraftig med et latterlig enkelt grep

Kan gi smartklokkene fire timer mer batteritid.

LG
3 Juli 2015 11:00

Strømslukende duppeditter er overalt, og med nye produktsegmenter som smartklokker på vei ut på markedet vil behovet for mer batterikapasitet bare øke. Stadig dukker det opp nye, eksperimentelle batteriløsninger fra laboratorier, men nå LG kommet opp med en tilsynelatende enkel løsning.

Nettstedet 9to5google har snappet opp en artikkel i den koreanske avisen The Korea Times hvor det hevdes at LG har begynt å sende ut et nytt batteri til produsenter av smartklokker. Batteriet skal ha vesentlig høyere kapasitet enn andre batterier – kun ved at det har en annen form.

Sekskantet design

I motsetning til den vanlige, rektangulære fasongen til andre, tilsvarende batterier, har LGs nye modell nemlig et heksagonalt, altså sekskantet design.

Ifølge LG har dette nye designet gitt batteriene hele 25 prosent mer kapasitet, sammenlignet med de vanlige firkantede variantene som finnes på markedet. Selskapet påstår videre at dette vil kunne gi smartklokker fire timer ekstra batteritid.

Årsaken til at batteriene gir bedre kapasitet skal være at de simpelthen utnytter plassen i de små enhetene på en bedre måte ved å fylle mer av rommet. De firkantede batteriene passer ikke med smartklokkens form, og derfor oppstår det gjerne ubrukelige «tomrom» i klokkene.

Flere andre har kastet seg på

De nye batteriene til LG skal ifølge selskapet brukes i kommende smartklokkemodeller, men det er uvisst hvilke. LG samarbeidet med et annet fremstående teknologiselskap i utviklingen av batteriene, men hvem dette var ville kildene også holde hemmelig.

De kunne imidlertid bekrefte at det ikke var Apple som var samarbeidspartneren. Selskapet kunne for øvrig også røpe at flere IT-selskaper har lignende, heksagonale batterier på vei ut på markedet, noe som altså betyr at de nye smartklokkene trolig vil få seg et kraftig løft når det gjelder batteritid.

I tillegg det heksagonale batteriet planlegger LG for øvrig også å lansere batterier med andre, uvanlige former, blant annet en rektangulær variant med et hull i midten og et som skal være L-formet.

Det kommer stadig nye smartklokkemodeller: Denne hadde vært perfekt for MacGyver »

(Via Gizmodo)

Les også
Samsung og LG vil gi smartklokkene supertynne og bøyelige batterier
Les også
LG lanserer egen musikktjeneste for mobiltelefoner
Les også
LG lanserer billig klapptelefon
Les også
LG Watch Urbane: Slik er den første klokka med Android Wear 5.1
Les også
Samsungs neste smartklokke får roterbar urkrans
Les også
Samsung skal trolig lansere en rund smartklokke
annonse