Tek.no

Nyhet

Apple: – Vi skal IKKE bli en mobiloperatør!

Talsmann tilbakeviser påstander fra Business Insider.

Apple
6 Aug 2015 13:37

Business Insider skrev tidligere denne uken at Apple hadde planer om å bli en såkalt virtuell mobiloperatør. Med dette menes en mobiloperatør som ikke har eget nett, men kjøper kapasitet hos andre operatører. Google har allerede sagt at de vil åpne en slik tjeneste i USA.

Dette har satt i gang spekulasjoner om at Apple vil gå utenom operatørleddet og tilby både mobiltelefoner og abonnement direkte til sine kunder. I fjor lanserte Apple sitt eget SIM-kort til iPad, men dette virker ikke telefoner.

Risikabelt å tirre operatørene

Nå sier en talsmann for Apple at selskapet slett ikke har drøftet å bli virtuell operatør, og heller ikke har noen planer om det.

Apple har bygget sin suksess på at mobiloperatørene kjøper inn store volumer av iPhone-er, for så å selge dem videre med rabatt til kunder som binder seg til operatøren for en periode. Å sette operatørene på sidelinjen kan derfor være risikabelt for Apple, skriver New York Daily News i dag.

Foreløpig ser det ikke ut til at Apple har akutt behov for å finne nye måter å skaffe inntekter på. Apple fortsetter å håve inn penger>>.

(Kilde: New York Daily News )

Les også
iPhone 6S-lanseringsdatoen er bekreftet
Les også
Apple ruller ut iOS-oppdatering
Les også
Tek.no 2007: –Derfor er iPhone uinteressant
Les også
Google har opprettet sitt eget bilselskap
Les også
Apple utvikler trolig BMW-inspirert elbil
Les også
Apple trapper opp satsingen på VR-teknologi
annonse

Les også