Tek.no

Nyhet

Google vurderer å fjerne mellomromstasten

Erdetsålurt?

Apple, Niklas Plikk, Teknofil.no
5 Mai 2015 16:10
annonse

Mens mobilene våre tilsynelatende blir større og større, ser vi det motsatte i PC-bransjen. Alt skal bli tynnere, koste hva det koste vil. Apple lanserte for eksempel nylig en syltynn MacBook hvor tastene sitter bittelitt tettere sammen en tidligere, i søken om å gjøre maskinen litt mer kompakt.

I et nytt patent fra Google ser det ut som de også er i krympehumør. Men i stedet for å plassere tastene tettere sammen, vil de fjerne den største av dem alle: Mellomromstasten. Det skriver Quartz.

Smart berøringsplate

I stedet for den avlange mellomromstasten ser Google for seg at de bare skal ha en større berøringsflate, som strekker seg helt opp til tastaturet. I patentet er det tegnet opp en liten linje på berøringsplaten, som visuelt skiller «museflaten» fra «mellomromstast-flaten».

Foto: US Patent and Trademark Office

Ved hjelp av smarte sensorer skal maskinen automatisk forstå om du vil bruke berøringsplaten som en mus, eller som en del av tastaturet. Sitter du for eksempel og skriver en tekst og trykker på berøringsplaten, vil du få et mellomrom. Surfer du på nettet og trykker på platen, vil du få et museklikk.

Bare en idé

I patentet står det at hele grunnen for å fjerne mellomromstasten er for å kunne lage fysisk mindre datamaskiner. Om det er verdt å ofre en så viktig knapp for en litt mindre datamaskin, gjenstår imidlertid å se.

annonse

En talsperson bekreftet forøvrig til Quarts at patentet er ekte, men at det ikke nødvendigvis betyr at det vil lede til et endelig produkt. Store selskaper som Google tar ofte patent på merkelige ideer, i tilfelle de noen gang skulle bære frukter. Om dette patentet er av denne typen, er ikke godt å si.

Ville du likt å skrive på et tastatur hvor mellomromstasten var en hard plate? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor - mellomrom er valgfritt.

Vil du skrive rett på bordplaten?
Dette er trolig det kuleste tastaturet vi vet om »

(Kilde: Quartz)

annonse

Les også