Til hovedinnhold

Forvirrende datatrafikk?

Flere operatører tilbyr nå pakkepris på data, slik at du betaler en sum hver måned for å bruke x antall megabyte med datatrafikk. De mindre pakkene, for eksempel på 50 MB per måned, er beregnet som tilleggstjenester til mobil, for deg som ønsker å surfe en gang i blant på mobilen.

Det kan imidlertid være vanskelig å vite hvor mange megabytes du til en hver tid har brukt. Eller, er det egentlig det?

”Mine sider”

Hos Talkmore, som var først ute med å tilby sine mobilkunder en pakkepris på 50 MB (til 59 kr./mnd.), kan du sjekke hvor mange MB du har brukt under ”Mine sider” på nettsidene til Talkmore.

- Dette er enkelt. Kunden kan selv følge dette på Mine sider - både hvor mye han har benyttet og spesifisert på tidspunkt. Dette oppdateres løpende hele døgnet, cirka hvert tiende minutt, sier daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore til Mobilen.no
(Artikkelen fortsetter under bildet.)


På "Mine sider" på nettsidene til Talkmore kan du enkelt sjekke ditt dataforbruk.

Talkmore tilbyr imidlertid ikke automatisk varsling når du når 50 MB. Ifølge Barth Nilsen er det fordi de mener at du får god nok oversikt ved å bruke Mine sider.

Også for One Call

Det samme gjelder One Call. Mobiloperatøren gjør sine datapakker på 50, 100, og 200 MB (til tilsvarende antall kroner per måned) tilgjengelige for kundene på førstkommende mandag. Du får heller ingen varsling – på SMS, for eksempel – når du når grensen for antall megabytes du abonnerer på fra One Call.

- Dessverre har vi ingen funksjon for automatisk varsling av dette per i dag. Kundene kan selv gå inn på "Mine sider" på web og lese av eget løpende forbruk der. Den beste løsningen i dag er vel å bruke telleren som de fleste telefoner har innebygget, sier Salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call til Mobilen.no.

De øvrige operatørene som tilbyr datapakker, gir deg også muligheten til å sjekke ditt forbruk under ”Mine sider” (eller lignende), på deres respektive nettsider.

Mer om
annonse