Til hovedinnhold

Netcom legger press på Telenor

Telenor har nytt stor suksess med abonnementet Frihet, der du sender SMS og ringer til alle nett for 49 øre per SMS- eller minutt, med en månedspris som i utgangspunktet er null kroner dersom du ikke kjøper ny mobil med bindingstid. Nå kommer (omsider) Netcoms motsvar, nemlig Netcom Flexitalk, et abonnement som går ut på nøyaktig det samme; du betaler imidlertid 45 øre per SMS og for samtaler per minutt, men kan selv velge om du vil betale 0, 99, 149- eller 199 kroner i månedspris.

Derimot er det dataprisen Netcom ønsker å presse Telenor på. Maksprisen på data per dag er nemlig bortimot fire ganger lavere hos Netcom enn hos Telenor.

Enklere abonnement

Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av ulike operatører med forskjellige abonnement og prispakker. Derfor sier Netcom at de ønsker å lansere et abonnement som er oversiktlig.

- Vi innser at det ikke alltid er enkelt å orientere seg i alle tilbudene på det norske markedet. For å gjøre det enklere for kundene lanserer vi nå et abonnement som vil ivareta alle som er opptatt av pris, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i Netcom i en pressemelding.

(Artikkelen fortsettes.)


Kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i Netcom.

Velg månedspris

Med det nye abonnementet Netcom Flexitalk kan du selv velge å ikke ha en månedspris (og betale full pris for en eventuell ny mobil), eller betale 99, 149- eller 199 kroner per måned for å kunne kjøpe en subsidiert mobiltelefon, med bindingstid til abonnementet. Hvis du ikke har bindingstid, gjelder minstefakturering på 99 kroner hver måned.

- Ved å velge Netcom Flexitalk får mobilbrukeren et fleksibelt abonnement hvor forbruk er billig og månedsprisen er direkte knyttet til telefonkjøp, sier Kristensen

(Artikkelen fortsettes.)

Omtrent det samme

Om du betaler 45- eller 49 øre per minutt og per SMS, er av liten betydning for de aller fleste. Oppstartsprisen for samtaler er 89 øre hos både Netcom og Telenor, og prisen per MMS er også 1,99 kroner hos begge operatørene.

Datatrafikk er riktignok ”i vinden” om dagen, og stadig flere opplever at de har et behov for å sjekke for eksempel nyheter, togtider eller fotballresultater på mobilen en gang i blant. Er du Netcom-kunde betaler du 20 kroner per megabyte, men maksprisen per dag er nøyaktig det samme. Hos Telenor er prisen per MB 12,75 kroner, men maksprisen er på svimlende 75 kroner per dag. Andre operatører har lavere pris per MB, men ofte ingen makspris per dag i det hele tatt. I tillegg tilbyr stadig flere operatører pakkepris på datatrafikk som er beregnet på mobilbruk.

Det nye abonnementet er lagt inn i priskalkulatoren Ringepriser, hvor du finner det mobilabonnementet som er billigst i forhold til ditt ringemønster.

Mer om
annonse