Til hovedinnhold

Ikke lenger gratis med One Call

Tiden er forbi da du som One Call-kunde kunne ende opp med en regning på null kroner hver måned, hvis du sørget for å ikke ringe eller sende meldinger utover det som var gratis. Nå erkjenner nemlig One Call at det har blitt ulønnsomt å dele ut ringeminutter og SMS uten å få noe særlig igjen for det. Derfor innfører de nå en oppstartspris på 59 øre på de inkluderte ringeminuttene i abonnementet.

Ifølge Teleavisen var det for mange av One Call-kundene som sluttet å bruke abonnementet sitt så fort de nådde grensen for gratis samtale og SMS hver måned, noe som ble dyrt i drift for mobiloperatøren.

Må tjene penger

Markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call sier til Teleavisen at de ikke lenger har råd til at så mange mennesker benytter ”gratisabonnementet” uten å legge igjen noen kroner ekstra hver måned.

- Vi er, i likhet med alle andre, avhengige av å tjene penger på det vi driver med, sier Sandaker.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call.

Kan miste kunder

Sandaker utelukker ikke at en del av kundene vil se seg om etter ett nytt abonnement, som et resultat av at de innfører oppstartspris på de inkluderte ringeminuttene. Han er imidlertid usikker på hvor mange dette gjelder.

- Det er veldig vanskelig å si. Men noen tusen vil ganske sikkert mene det finnes bedre abonnementer andre steder når vi innfører endringene, sier Sandaker.

Forståelse fra Tele 2

Administrerende direktør Håkon Dyrnes i Tele 2 sier til Mobilen.no at han forstår One Calls beslutning, men kan ikke si om det nye gratisabonnementet Tele 2 Sheriff vil by på lignende problemer.

- Det er for tidlig å si, siden vi ikke sett noe ringemønster ennå. Tele 2 Sheriff er såpass nytt så vi vil avvente og se hva vi kommer til å gjøre etter hvert Men vi har ingen planer om å endre abbonnement, sier Dyrnes. (Korrigert.)

- Men med dette abonnementet kan man for eksempel ikke kjøpe (subsidiert) telefon, ikke tegne fri familie, det er ikke lik pris i Norge og Sverige, og har altså ikke samme fordeler som andre Tele 2-abonnementer. Grunnen til det er at vi gir bort så mange ringeminutter, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)


Administrerende direktør Håkon Dyrnes i Tele 2.

Ingen lokkekampanje

Dyrnes sier imidlertid at de ikke vil utnytte sitasjonen ved å aktivt prøve å verve One Call kunder som ikke vil betale oppstartsavgift over til Tele 2 Sheriff.

- Vi kommer ikke til å starte noen form for kampanje mot eksisterende One Call kunder. En del kunder vil nok bli irriterte over å måtte betale oppstartsavgift, og selvsagt er disse kundene velkommen hos oss, avslutter Dyrnes.
 

Kun to igjen

Nå som One Call innfører oppstartspris, er det kun to abonnementer som i teorien kan gi deg en mobilregning på null kroner. Dette er nevnte Tele 2 Sheriff, samt MTU Fri.

Er du usikker på hvilket abonnement som vil lønne seg i forhold til ditt ringemønster, bør du sjekke Ringepriser – priskalkulatoren som hjelper deg med å finne det billigste mobilabonnementet.

Mer om
annonse