Nyhet

Slik gikk det da en datamaskin skulle lage sine helt egne Friends-episoder

Resultatet er herlig absurd.

Kunstig intelligens får stadig flere bruksområder, men et av områdene hvor vi hittil ikke har sett teknologien i aksjon i særlig grad er humor. Til tross for at dette kan virke som en umulig oppgave for en datamaskin, har en person nå forsøkt seg på dataskapt humor, med et noe bisart resultat.

Som Washington Post og The Daily Beast melder har kunstig intelligens nemlig for første gang blitt brukt til å skrive en episode av den kjente komiserien «Friends».

Datamaskiner blir stadig smartere:
Sjekk ut vår seksjon for kunstig intelligens »

Brukte Googles «nevrale nettverk»

Prosjektet ble utført av en tegneserie-forfatter ved navn Andy Herd. Det Herd gjorde var å mate et såkalt nevralt nettverk med samtlige av komiseriens episoder, for deretter å få den til å generere en episode på egen hånd.

Nettverket som ble brukt er Googles «TensorFlow», den nye utgaven av det nevrale nettverket som selskapet lanserte i fjor. Systemet fokuserer på maskinlæring, altså det å sette datamaskiner i stand til å tilegne seg ny informasjon på egen hånd, for deretter å bruke denne kunnskapen til å utføre oppgaver.

Systemet opererer med en infrastrukturer som er ment å fungere litt på samme måte som den menneskelige hjernen når det gjelder å analysere og reprodusere ulike mønstre.

Googles kunstige intelligens endte opp med heller bisarre replikker.

Surrealistisk

Hvor godt teknologien fungerer på et såpass «menneskelig» område som humor er nok imidlertid litt tvilsomt, noe som kommer godt frem i en Twitter-melding som Herd slapp i forbindelse med eksperimentet.

Meldingen inneholder eksempler på scener fra den dataskapte Friends-episoden, som briljerer med mildt sagt bisarre, for ikke å si surrealistiske, dialoger og replikker fra de kjente figurene i serien. Morsomt er det nok, men kanskje ikke på den måten vi er vant til.

Ikke desto mindre har Herd visstnok tenkt å prøve seg på andre komiserier som Seinfeld og Frasier, kanskje med bedre hell.

Bør vi være redde?
10 tegn på at Googles robot begynner å bli smart »

Les også
Her navigerer Googles kunstige intelligens gjennom labyrinten på egen hånd
Les også
Historisk: Googles kunstige hjerne slo mester i avansert brettspill
Les også
Nå skal Twitter læres opp til å forstå sarkasme
Les også
Microsofts kunstige intelligens kan se og svare som et menneske
Les også
Facebook med store gjennombrudd innen kunstig intelligens
annonse