Til hovedinnhold

Nå kan du snart styre Volvoen din med stemmen

Microsoft Band 2 får en rekke unike Volvo-funksjoner.

Micosoft/Volvo/Shutterstock/Tek.no, montasje

Å styre visse funksjoner og apper med stemmen er ikke helt ukjent, og de fleste av oss har nok prøvd å snakke til både Siri, Google Now og andre taleassistenter der ute.

Nå melder imidlertid The Verge om et helt unikt prosjekt, som skal la deg bruke smartarmbåndet Microsoft Band 2 til å styre en rekke funksjoner i Volvos biler via On Call-systemet.

Løsningen har blitt utarbeidet gjennom et samarbeid mellom Volvo og Microsoft, og ble fort kort tid siden vist frem på teknologimessen CES 2016 i Las Vegas.

Kan starte motoren og forhåndsprogrammere GPS-en

Microsoft Band 2 lar deg snart styre flere funksjoner i en Volvo via stemmen.
Microsoft

Løsningen krever altså Microsofts smartarmbånd, Band 2, for å fungere. Gjennom å snakke til armbåndet skal du altså kunne gjøre en rekke forskjellige ting, blant annet tute, skru på lysene, starte motoren, starte oppvarming av bilen, låse/åpne bilen og til og med forhåndsprogrammere GPS.

Akkurat hvordan og hvor presist det siste kommer til å foregå vites ikke, og at det skal fungere på norsk med det aller første er vel i overkant mye å håpe på. Selv ikke Siri – den kanskje beste taleassistenten der ute – forstår norsk særlig godt, og Microsofts Cortana-tjeneste har ikke engang støtte for vårt nordboerspråk enda.

Fra før av har for øvrig alle Apple Watch- og Android Wear-brukere hatt muligheten til å styre sin Volvo fra klokka en stund nå. Nytt av dagen er derfor kun Band 2-støtte og støtte for talekommandoer. Om dette også gjelder fra Windows-mobiler vites ikke, men løsningen skal uansett rulles ut fra og med våren 2016.

Splitter nye Volvo XC90 er en av bilene som kan styres med stemmen fra Microsoft Band 2.
Volvo

Foreløpig er det kun den splitter nye SUV-en Volvo XC90 og et knippe andre, nyere modeller som har støtte for slik samhandling, på grunn av begrensninger i eldre bilers infotainment-system. Volvo er imidlertid akkurat nå i gang med tidenes modellfest – innen fire år skal XC90 være den eldste bilen i produsentens sortiment. Dermed blir det etterhvert mange biler man kan kontrollere fra Microsofts armbånd.

Har du prøvd å stille Siri, Cortana eller Google Now disse spørsmålene?
Taleassistenten din er morsommere enn du tror »

(Kilde: The Verge, Softpedia)

annonse