Til hovedinnhold

Spiller du dataspill vil du nok ha denne

Kommer med alle godsakene: G-Sync, 165 Hz- IPS panel og høy oppløsning.

Acer

Allerede i sommer, da vi fikk se Acers «Predator»-serie for første gang, begynte vi å glede oss til å få deres XB271HU-skjerm inn på testlabben vår.

Riktig så langt har den ikke kommet ennå, men nå har Acer i alle fall avslørt at den etterlengtede skjermen, med en vanvittig oppdaterigshastighet, blir tilgjengelig i midten av desember.

Acers Predator XB271HU er oppfølgeren til XB270HU som vi kalte vår nye drømmeskjerm da vi testet den i våres.

Etterfølgeren er selvsagt fulllastet med nyheter, men vi begynner med panelet.

Rask som få

Panelet som sitter i Predator XB271HU er på 27 tommer og er som nevnt lynraskt. Oppdateringshastigheten er oppgitt til hele 165 hertz, opp fra 144 hertz i forgjengeren, mens responstiden er oppgitt til 4 millisekunder.

Har du egentlig bruk for en så rask spillskjerm?
I vår spilltest klarte få grafikkort å levere mer enn 60 bilder i sekundet (Ekstra) »

Vi kan også glede oss til god fargegjengivelse – selv fra spisse betraktningsvinkler – ettersom Acer fortsatt sverger til et IPS-panel.

I tillegg er skjermen utstyrt med en G-Sync-brikke fra Nvidia, noe som bidrar til at overgangen mellom hver frame oppfattes som silkemyk.

Markedet bugner ikke av G-Sync-monitorer, men en av de aller kvasseste konkurrentene blir Asus' ROG Swift PG279Q, som for øvrig benytter seg av samme panel som Acers nyhet.

Optimal oppløsning

De to skjermene har dermed svært like spesifikasjoner også ellers, med blant annet oppløsningen 2560 x 1440 bildepunkter, en oppløsning som bør være midt i blinken for spillere som ønsker å drive spillene med høye grafikkdetaljer og i høy oppløsning.

LED-pærer står for belysningen og Acer forteller at skjermen skal ha en lysstyrke på 350 nits, noe som er helt standard for spillskjermer. Acer slår videre et slag for øyehelse og utstyrer skjermen med sin flimmerfrie baklys-teknologi.

Vi finner videre en DisplayPort 1.2-inngang, som kreves for å utnytte G-Sync, samt en HDMI 1.4-utgang for tilkobling til konsoller og lignende. Både høyde- og rotasjonsregulering er på plass, og det samme er et VESA-godkjent skjermoppheng.

Tøffere design

Selv om spesifikasjonene er hakket bedre enn på forrige modell, er det kanskje designet vi er mest spent på å få ta i nærmere øyesyn.

Mens forgjengeren benyttet mye blank plast, finner vi betydelig mindre på årets modell. Enkelte av detaljene skal også være utført i aluminium, og den glorete oransjefargen er tonet noe ned fra fjoråret.

På plass er også Acers ZeroFrame-skjermramme, som betyr at nevnte ramme er svært tynn, noe som ikke bare gjør at skjermen tar mindre plass, men også hever inntrykket den gjør markant.

Acers Predator XB271HU vil få en utsalgspris på omtrent 8500 kroner.

I tillegg til Predator XB271HU, lanserer også Acer Predator XB271HK. Sistnevnte skjerm ser identisk ut og har også støtte for G-Sync, men kommer med 4K-oppløsning og et tregere 60 hz-panel med 300 nits lysstyrke.

Vi kalte forgjengeren vår nye drømmeskjerm:
Men et par småting trakk ned »

(Kilde: SweClockers)

annonse