Tek.no

Nyhet

Denne tilsynelatende dumme sykkelcomputeren er kjempesmart

«Omata One» søker folkefinansiering.

Kickstarter
Eigil Knudsen
7 Apr 2016 14:06

Sykkelcomputere finnes det som kjent mange av på markedet, og er som oftest produkter med et relativt generisk design. På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har det nå dukket opp en sykkelcomputer litt utenom det vanlige.

«Omata One» er navnet på det som skal være en ganske avansert sykkelcomputer, eller «GPS Speedometer», som attpåtil byr på et analogt design.

Enkel å lese av

Produktet viser både tid, fart, avstand og stigning, og ved hjelp av den runde, analoge «urskiven» skal informasjonen være ekstra enkel å lese av mens man fyker avgårde på sykkelen.

Kickstarter

Computeren skal ifølge utviklerne by på like god GPS-presisjon som de aller beste sykkelcomputerne på markedet, og har et batteri som holder til 24-timers bruk. Innpakningen er laget av aluminium, og det samme er det medfølgende festet.

Ganske dyr

Omata One har ellers en diameter på 5,5 centimeter og en tykkelse på 1,5 centimeter. Vekten ligger på 75 gram for selve enheten, og festet veier 25 gram. Computeren lades via USB-C, og via denne kabelen kan du også hente ut dataene fra enheten.

Produktet har samlet inn 151 000 dollar av et mål på 150 000, og har dermed nettopp nådd målet sitt, men det er fremdeles 28 dager igjen av kampanjen. Den endelige prisen vil ligge på 600 dollar, cirka 5000 kroner, så den er altså ikke direkte billig. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Ikke alle folkefinansierte produkter blir like godt mottatt: Disse kunstige gjellene har fått mye kritikk fra forskerne »

(Via Digital Trends)

Les også
Genialt målebånd har blitt en Kickstarter-suksess
Les også
Knocki kan festes på alt fra et bord til en vegg, og gjenkjenner bank og klapp
Les også
Dette skal være verdens første sykkelcomputer som kan ta opp video
Les også
Kunstige «gjeller» skal la deg svømme under vann i 45 minutter, men forskere er skeptiske
Les også
Designsvakhet på mange Fitbit-armbånd
Les også
Polar A360: Polars lekre aktivitetsklokke kan bli skikkelig bra
annonse

Les også