Til hovedinnhold

Apple fikser lenkeproblemene i iOS 9.3

Oppdateringen er tilgjengelig nå.

Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

For litt over en uke siden slapp Apple den ferdige utgaven av iOS 9.3. Oppdateringen inneholdt noen nye funksjoner, men har også budt på trøbbel for elektronikkprodusenten. Den inneholdt nemlig også bugs som gjorde at nettleseren ikke fungerte optimalt.

Nå har iOS 9.3.1-oppdateringen blitt tilgjengelig, og den 35 megabyte store oppdateringen lover å rette på problemet. For å få oppdateringen må du inn i innstillingsmenyen, velge «Generelt» og gå til «Oppdatering».

Lenkekrasj

Problemet handler i utgangspunktet om dårlig behandling av lenker. Ifølge 9to5mac.com skal brukere ha rapportert om at Safari krasjer eller låser seg. I noen tilfeller skal det bare ha vært umulig å få telefonene til å reagere ved forsøk på å åpne lenker. Mange rapporterer om de samme problemene uavhengig av hvor lenkene åpnes fra, enten det har vært e-post, meldingsinnboksen, eller andre steder.

Problemet vedvarte gjennom omstarter av telefonen, og det ble i praksis vanskelig å bruke nettet fra rammede enheter. For noen kunne det løses ved å installere en annen nettleser, men også enkelte brukere av alternativene i App Store skal ha hatt tilsvarende problemer.

Ifølge samme publikasjon er det i hovedsak snakk om nyeste generasjon iPhone-modeller som var rammet. Altså iPhone 6S-variantene. De satte dessuten problemene i sammenheng med reiseappen Booking.com, og anbefalte ikke brukere å installere den for å prøve, ettersom trøbbelet skal ha blitt værende etter avinstallering av samme app.

Forbes på sin side meldte at problemene gjaldt alle typer iOS-produkter, inkludert iPod Touch og iPad-modellene.

Flere mulige problemer

Apple har uansett bekreftet at dette har vært et problem, og nå skal altså løsningen være på plass og klar til nedlasting. Selskapet har allerede fikset et problem som gjorde at brukere av eldre iOS-enheter ikke fikk aktivert dingsene sine igjen etter 9.3-oppdateringen.

Brukere på Apples supportforum rapporterer ellers om litt forskjellig trøbbel med iOS 9.3, deriblant svakere batteritid og problemer med SMS og synkronisering av tjenester.

Foreløpig er det gjenstående problemet som virker mest reelt at den nye iOS-versjonen trekker mer strøm og gir svakere batteritid. Et problem som også har meldt seg ved flere tidligere oppdateringer av plattformen. I tillegg lar ikke Night Shift seg aktivere ved hjelp av knappen når strømsparing er påskrudd. Men Apples alltid behjelpelige taleassistent, Siri, skal visstnok ha vært i stand til å skru på funksjonen likevel.

(Kilder: 9to5mac.com, forbes.com, discussions.apple.com, gottobemobile.com, wonderhowto.com)

annonse