Til hovedinnhold

Slik får du 4G Tale på iPhone og Galaxy S7

Raskere oppkobling og bedre lyd – men iPhone-brukerne må innom innstillingene for å få det til å fungere.

Kurt Lekanger, Tek.no

Telenor begynte for en stund siden å rulle ut det som kalles VoLTE (Voice over LTE) – eller 4G Tale, som de selv omtaler teknologien som. Med 4G Tale får du vesentlig raskere oppkobling av samtalene dine – og lydkvaliteten er også bedre.

Nå melder Telenor at også brukere av Samsung Galaxy S7 i løpet av kort tid vil få støtte for 4G tale på sine mobiltelefoner. Nylig fikk også iPhone 6, 6S, 6S Plus og SE støtte for 4G Tale – men for å få det til å fungere er du nødt til å gjøre noen oppdateringer.

Galaxy S7-eiere vil se et VoLTE-symbol på sine telefoner når funksjonen er aktivert.
Skjermdump, Telenor på Facebook

– Når det gjelder S7 så vil vi provisjonere kunder med den terminalen natt til mandag, forteller informasjonssjef Anders Krokan i Telenor. Bedriftskunder vil få støtten rundt en uke senere.

Galaxy S7 har allerede fått den nødvendige programvareoppdateringen fra Samsung, og VoLTE er skrudd på som standard – så alt du trenger å gjøre er å vente på oppdateringen fra Telenor.

Slik får du 4G Tale på iPhone

Alle de nyeste versjonene av iPhone har støtte for 4G Tale, og Telenor er klare med dette allerede nå. Men her kreves det litt mer aktiv innsats fra deg før det fungerer.

Dette må du gjøre for å aktivere 4G Tale på din iPhone:

  • Sjekk at telefonen er oppdatert til iOS 9.3.2. Det gjør du ved å gå til Innstillinger, Generelt, Oppdatering. Har det kommet noen nye versjoner av iOS siden sist, trykker du Installer nå.
  • Gå inn på Innstillinger, Generelt, Om. Det gjør at de nødvendige operatørinnstillingene som muliggjør 4G Tale lastes ned.
  • Du må nå skru på 4G Tale. Gå til Innstillinger, Mobilnett, Mobildatavalg, Aktiver 4G. Deretter velger du Tale og data fra listen. Standard er at kun data skal gå over 4G.

Ta gjerne en omstart av telefonen.

Gratulerer! Du har nå 4G Tale/VoLTE!

Med 4G Tale åpner det seg snart enda flere muligheter:
Snart kan mobilen bytte mellom 4G og WiFi når du snakker »

annonse